Krisemøte i dag etter brorens støtte til Rune Øygard

Lokalavisa i Skjåk krever en offentlig unnskyldning etter ordfører Rolv Kristen Øygards uttalelser i saken mot sin bror. SPs lokallag samles i dag.

I HARDT VÆR: Ordfører i Skjåk Rolv Kristen Øygard (SP) er broren til tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard (AP). Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
I HARDT VÆR: Ordfører i Skjåk Rolv Kristen Øygard (SP) er broren til tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard (AP). Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalavisa Fjuken har vært sterkt kritisk til at Skjåk-ordføreren i retten skjøv deler av skylden i Øygard-saken over på offeret, den nå 17 år gamle jenta. Rolv Kristen Øygards bror, tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard, ble sist torsdag dømt til fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot jenta. Han ble frifunnet for det alvorligste tiltalepunktet om samleie med barn under 14 år.

Lokalavisa Fjuken skriver på lederplass at «Rolv Kristen Øygard påstår at han har klart å skille mellom rollene som bror og ombudsmann. Det har han ikke gjort».

Både avisa og mange i bygda krever nå en offentlig unnskyldning fra Øygard og Senterpartiet, skriver VG.

Lederen for Senterpartiet i Skjåk, Per Lars Lien, sier til avisa at han har innkalt styret i lokallaget til møte om saken søndag.

- Jeg har sagt at saken er en enorm tragedie for alle de involverte. Nå er det på tide å roe ned. Det gjelder mediene, politikere og alle andre. Øygard er også invitert til møtet, sier han.

Lien sier han vil spørre styret om hva de mener om saken og hvordan de synes den bør håndteres. Han sier det vil være naturlig å spørre styret om de skal diskutere en offentlig beklagelse. Han understreker at han ikke mener at saken skal ties i hjel. (NTB)