Krisemøte i Davos

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går strømmet stats- og regjeringssjefer, finanstopper og økonomer til den sveitsiske fjellandsbyen Davos og årets elitemøte i Verdens økonomiske forum (WEF). I år er et enormt trykk fra næringslivsfolk for å treffe regjeringsmedlemmer, sier WEF-direktør Børge Brende til NTB. Denne gangen er finanseliten på tiggerferd, og mange av dem er i ekstrem pengenød. I fjor spratt fremdeles sjampanjekorkene og hovedbekymringen var statlige reguleringer. Ironisk nok er det statlige redningspakker de fleste er opptatt av nå. Diskusjoner om klimaforandringer og mangelen på naturressurser vil dessverre skyves til side.

Forumets grunnlegger, Klaus Schwab, sier til BBC at det er viktig at alle nå innrømmer hvilke økonomiske dumheter som er begått, og å spørre seg hvordan den frie markedsøkonomien kan tjene samfunnet i større grad. Vi håper de fem dagene i Davos vil bli brukt til nettopp dette. Norge og resten av verden opplever ikke bare en finanskrise. Nå handler det også om en alvorlig tillitskrise, og signalene fra Davos må handle om mer enn kortsiktige redningsaksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer