Coronavirus i Norge:

Krisemøte i Halden

Mandag ettermiddag er Halden kommunes kriseledelse i møter for å beslutte nye smitteverntiltak.

SVINESUND: Halden kommune er presset på kapasitet blant annet som følge av obligatorisk testing på Svinesund. Foto: Torstein Bøe / NTB
SVINESUND: Halden kommune er presset på kapasitet blant annet som følge av obligatorisk testing på Svinesund. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag ettermiddag opplyser kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune til Dagbladet at de skal konkludere om nye smitteverntiltak i et møte med kommunens kriseledelse klokka 15.

- Mandag morgen hadde vi et møte i kommunens kriseledelse, hvor vi gjennomgikk de forskriftene som har blitt vedtatt for de 15 randsonekommunene. Vi har vurdert dem, men ikke konkludert ennå. Klokka 15 vil vi ha et nytt møte i kriseledelsen, hvor vi kommer til å konkludere. Deretter er det møte i Formannskapet med tanke på å vedta endringer i lokale forskrifter, sier Vevelstad til Dagbladet.

- Randsonekommunenes tiltakspakke er utgangspunktet for de vurderingene vi gjør nå.

Ikke inkludert

Søndag kunngjorde regjeringen en omfattende tiltakspakke for 15 kommuner i randsonen til de ti omkringliggende kommunene til Nordre Follo. Tiltakene ble iverksatt for å hindre spredning av den britiske virusvarianten.

Halden kommune ønsket også å bli inkludert i tiltakspakken for randsonekommunene, men helsemyndighetene konkluderte med at det ikke var nødvendig.

«I tillegg ønsket Halden å omfattes av tiltakene begrunnet i kommunens situasjon med krevende nasjonale oppgaver på grensen og kritisk mangel på personell. Da Halden ikke har utstrakt sosial kontakt med Nordre Follo eller nabo-til-nabokommuner ble de utelatt fra i vurderingen fra Folkehelseinstituttet. Halden kommune har gjentatt sitt ønske om å omfattes av tiltakene etter møtet», skrev Helsedirektoratet i sine vurderinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer