Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisemøte i Köln etter meldinger om masseovergrep

En bølge av meldinger om seksuelle overgrep i Köln i Tyskland nyttårsaften har utløst krisemøte mellom byens ordfører og politiet. Gjerningsmennene blir av kvinner beskrevet som arabere eller nordafrikanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i Köln, Henriette Reker, skal tirsdag møte politiet for å diskutere bølgen av overgrep. Hun beskriver dette som «en fullstendig ny dimensjon av kriminalitet».

Politiet har mottatt 60 meldinger om seksuelle overgrep og en antatt voldtekt. Kvinnene som beskriver overgriperne som en gruppe på rundt 1.000 menn som oppholdt seg rundt byens togstasjon og den berømte katedralen nyttårsaften. Kvinnene har fortalt at mennene var av arabisk eller nordafrikansk opprinnelse, opplyser Kölns politisjef Wolfgang Albers.

Politiet regner med at flere overgrepsofre vil stå fram de neste dagene.

Etterforskningen av meldingene som politiet har mottatt til nå, pågår for fullt, og så langt er fem menn pågrepet.

Men meldingene om overgrep under nyttårsfeiringen i Köln har skapt frykt i Tyskland rundt konsekvensene av at landet tar imot så mange mennesker på flukt fra krig og fattigdom. Både politi og politikere har advart mot at populistiske grupperinger på høyresiden kan bruke meldinger om kriminalitet til å nøre opp under flyktningmotstanden.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media