Strømpriskrisa

Krisemøte i kveld: - Det haster!

Ap-ordførere skal møte partiledelsen i kveld, og de skyhøye strømprisene blir tema. Regjeringen vurderer en egen løsning for å bistå bedrifter som sliter med strømprisene.

BESØK: Her besøker Jonas Gahr Støre Ukraina. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går gikk Ap-ordførerne i Kristiansand og Stavanger hardt ut mot sin egen regjering. De fortalte NRK at næringslivet i deres region behøver en egen strømstøtte - hvis ikke kan arbeidsplasser går tapt i tusentall, fryktes det.

I kveld avholdes et digitalt møte mellom alle landets Ap-ordførere og partiledelsen. Dagbladet er kjent med at strømprisene ventes å bli et tema på møtet.

Møtet er avtalt i forkant av sommerferien, og er et digitalt møtepunkt partiledelsen jevnlig har med sine ordførere.

- Det haster!

Denne uka startet med høye strømpriser i hele Sør-Norge, og historiens dyreste sommerpris i dag.

Den høye strømprisen på sørvest-landet koster hjørnesteinsbedrifter i sør og sørvest enorme summer.

Glencore Nikkelverk i Kristiansand regner for eksempel med en ekstra strømregning på 200 millioner kroner bare i 2022.

- Det haster! Det vet regjeringen. Det er ingen som tvinner tommeltotter her, sier ordfører i Sandnes, Stanley Wirak til VG i ettermiddag.

Jobber med tiltak

Regjeringen fortalte Dagbladet i går at en utvidet strømstøtte for privatpersoner vurderes. Særlig ser regjeringen på hvordan de med lavest inntekt kan bistås. Dette arbeidet ferdigstilles tidlig i høst.

Men foreløpig har regjeringen ikke kommet med noen krisepakke for strømprisene som er direkte rettet inn mot næringslivet.

Det vil det trolig bli en endring på, etter det Dagbladet forstår.

Misnøyen fra Arbeiderpartiets egne ordførere er selvsagt registrert i regjeringskontorene. Regjeringen følger situasjonen til norske bedrifter tett, og vurderer kriseløsninger som også næringslivet vil nyte godt av, etter det Dagbladet forstår.

Rasler med sablene

Fagbevegelsen krever løsninger på bordet innen kort tid, seinest i høst.

- Regjeringa må levere på dette seinest i forbindelse med statsbudsjettet, sier Frode Alfheim til FriFagbevegelse.

- Det vil gi folk en trygghet for hvor mye strøm kan koste. Folk flest må vite hva de har å forholde seg til. Det er det aller viktigste i dagens situasjon. Vi bor i Norge, et land hvor folk skal ha tilgang til energi. Og det har vi også, legger Alfheim til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer