Krisemøte i Odda kommune om flommen

Rammet av flom i fjor. Truet på ny nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odda kommune hadde lørdag krisemøte for å vurdere det ytterligere tiltak mot flommen. Samtidig advarer politiet mot å forsere sperringene som er satt opp.

Elva Opo i Odda og Vosso på Voss har steg kraftig det siste døgnet, og ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ser elva ut til å fortsette å stige.

NVE har sendt ut flomvarsel på oransje nivå, som er det nest høyeste nivået.

- Vi blir stående på oransje farenivå for alle vestlandsfylkene, sier regiondirektør i NVE, Brigt Samdal, til NRK.

Med oransje nivå menes vannføring som kan medføre omfattende oversvømmelser og flomskader på utsatte steder.

Krisemøte Odda kommune, som ble hardt rammet i fjor er på ny truet, og lørdag holdt kommunen krisemøte om situasjonen, skriver Bergens Tidende.

Der ble de enige om å fortsette med beredskapen de har hatt det siste døgnet.

Blant annet har kommunen stengt Hjøllobrua, som ble ødelagt av flommen i fjor. I tillegg har de hatt vakthold langs elva i natt. Ordfører John Opdal, sier til NRK at det vil bli tatt en ny vurdering klokken 21 lørdag kveld.

Forserer sperringer Til tross for at Hjøllobrua er stengt er det flere som har tatt seg over. 110-sentralen i Hordaland sier på Twitter at de innstendig ber om at folk respekterer sperringer som er satt opp.

Også politiet ber om at sperringer som er satt opp i forbindelse med flommen i Odda, samt Voss, blir respektert.

- Det er forbundet med stor fare å forsere sperringene, skriver Hordaland politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Morten Kronen sier til Bergensavisen at de har fått flere meldinger om at folk ta seg ut på kanten på elveleiet i Odda.

Avgrensede nedbørsmengder Hvor alvorlig situasjonen blir er blant annet avhengig av hvor mye regn som kommer. NVE har vært i kontakt med Meteorologisk institutt i forbindelse med de nye varslene.

- Det ser ut som det kommer avgrensede nedbørsmengder på Vestlandet. Det ser ut som det drar seg mer nordover og østover, sier Samdal, som legger til at Vestlandet slipper unna med 20 millimeter regn per døgn.

(NTB)