<strong>HETSET:</strong> Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HETSET: Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Krisemøte i Østfold Frp etter at politiker skrev «vi skjøt Quisling, og denne er ikke bedre» om Støre

Grov hets.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at Frp-politiker Jarl Meland i Spydeberg grovt hetset Ap-leder Jonas Gahr Støre i sosiale medier, vil Østfold Frp kalle inn til ekstraordinært styremøte.

Det skjer selv om Meland unnskylder og tar avstand fra språkbruken han hadde demonstrert i debatten som oppsto på Facebook-siden til SIAN-Stopp islamiseringen av Norge, i kjølvannet av vedtaket om å ta imot 8.000 Syria-flyktninger.

«Den dagen det smeller, er det mange som vil gi denne svikeren en rask kule. Vi skjøt Quisling, og denne er ikke bedre.» lød kommentaren Meland la igjen i en tråd om Jonas Gahr Støre.

- Det er ikke seriøst overveid. Man blir ivrig når man skriver og til slutt snakker man vel før man kobler inn hjernen og kommer med noen uoverveide ord og uttrykk som man helst skulle vært foruten, sier Meland til NRK.

Nå varsler fylkesleder Leif Eriksen i Østfold Fremskrittsparti innkalling til ekstraordinært styremøte hvor saken skal drøftes, melder NRK.

- Som fylkesleder ser jeg ganske alvorlig på medlemmer som kommer med slike ytringer. Vi kommer til å kalle sammen til et ekstraordinært fylkesstyremøte om ganske kort tid, og så blir saken behandlet her. Jeg kan ikke konkludere med noe før vi har hatt det styremøtet, sier Eriksen.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer