Krisemøte i Trondheim etter smitterekord

Ordføreren: - Jeg er virkelig forbannet.

ALVORLIG PÅ JULAFTEN: Kriseledelsen i Trondheim kommune sitter samlet etter nye, alarmerende smittetall, her torget med Olav Trygvason på sokkel. . Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
ALVORLIG PÅ JULAFTEN: Kriseledelsen i Trondheim kommune sitter samlet etter nye, alarmerende smittetall, her torget med Olav Trygvason på sokkel. . Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.56% Første dose: 79.06%

Kommuneledelsen i Trondheim kom sammen klokka 10 julaften etter nye, nedslående smittetall.

I alt 46 nye personer i kommunen fikk positivt testresultat for covid-19 etter drøyt 1300 tester lille julaften.

Det er en nedslående smitterekord for Trondheim så langt i corona-pandemien. For to dager siden ble det konstatert 39 nye smittede.

Før de siste tallene kom julaften morgen, er formannskapet i Trondheim innkalt til ekstraordinært møte tirsdag 29. desember for å vurdere strengere smittevernregler i Midt-Norges største by.

Stenging av utelivet og treningssentre er blant tiltak som ble lagt fram som mulige innstramminger før de siste tallene kom.

- Forbannet

- Jeg er virkelig forbannet. Det er å sette andre menneskers liv i fare, og gjør at vi må ha strengere regler, sa en opprørt Trondheim-ordfører Rita Ottervik til Adresseavisen i går kveld - før testresultatene og de nye smittetallene var klare.

Ordføreren refererer til at ulovlige fester er avdekket de siste dagene - kombinert med oppdaget planlegging av fester i byen i jula og nyttårshelga, der smittevernreglene åpenbart blir parkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer