Strømpriskrisa

Krisemøte: Ingen nye tiltak

Regjeringen kom ikke med noen nye strømløfter til frusterte ordførere under lukket møte i kveld. Men Terje Aasland vedgår, som Dagbladet meldte tidligere i dag, at regjeringen vurderer egne tiltak for næringslivet.

AVVENTER, MEN ÅPNER DØRENE: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier regjeringen vurderer nye krisetiltak for næringslivet. Foto: Lise Åserud / NTB
AVVENTER, MEN ÅPNER DØRENE: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier regjeringen vurderer nye krisetiltak for næringslivet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har hatt et godt møte og snakket om den krevende situasjonen mange opplever, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagbladet.

Ap-ledelsen, med statsminister Jonas Gahr Støre og Aasland i spissen, var i krisemøte med opprørte Ap-ordførere i kveld.

I går gikk Ap-ordførerne i Kristiansand og Stavanger hardt ut mot sin egen regjering. Flere Ap-ordførere sier næringslivet i deres region behøver en egen strømstøtte - hvis ikke kan arbeidsplasser går tapt i tusentall, fryktes det.

Møtet var avtalt en god tid tilbake, men de høye strømprisene i Sør-Norge kuppet deler av agendaen.

- Vi har lyttet til engasjerte ordførere som er bekymret over de høye strømprisene, sier Aasland.

Bedriftstiltak kan komme

En rekke Ap-ordførere har det siste døgnet framsatt krav om umiddelbar handling fra egen regjeringen for å bistå næringslivet. De går trolig skuffet i seng.

For det blir ingen tiltak for næringslivet nå, forteller Aasland til Dagbladet.

- Når det gjelder det store bildet, så tar vi gjennomtenkte og kloke valg og følger situasjonen tett. Vi har fått på plass en fastprisavtale for næringslivet tidligere, og følger situasjonen tett videre, sier Aasland.

Han sier samtidig, som Dagbladet også meldte tidligere i dag, at regjeringen nå likevel vurderer snarlige tiltak for å bistå næringslivet.

- Regjeringen vil gå inn med tiltak, også for næringslivet, når vi mener det er behov for det. Og vi vurderer fortløpende, sier Aasland.

Strømprisene var tirsdag rekordhøye for sesongen i deler av sør- og sørvestlandet.

- Det haster!

Den høye strømprisen på sørvest-landet koster hjørnesteinsbedrifter i sør og sørvest enorme summer.

Glencore Nikkelverk i Kristiansand regner for eksempel med en ekstra strømregning på 200 millioner kroner bare i 2022.

- Det haster! Det vet regjeringen. Det er ingen som tvinner tommeltotter her, sier ordfører i Sandnes, Stanley Wirak til VG i ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer