Krisemøte om asylbarnsaken på Stortinget

På tredje dag i Ernas skjebneuke.

KAN VELTE SAMARBEIDET:  Asylbarnsaken truer med å velte det borgelige samarbeidet og representanter fra de fire partiene sitter nå i et møte på Stortinget. Her snakker statsminister Erna Solberg med pressen i vandreahallen etter den  muntlige spørretimen på Stortinget tidligere i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAN VELTE SAMARBEIDET: Asylbarnsaken truer med å velte det borgelige samarbeidet og representanter fra de fire partiene sitter nå i et møte på Stortinget. Her snakker statsminister Erna Solberg med pressen i vandreahallen etter den muntlige spørretimen på Stortinget tidligere i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fylkesledere i KrF og Venstre truer med at det borgerlige samarbeidet kan ryke dersom det ikke blir en løsning på asylbarnsaken før Venstres landsmøte starter på fredag.

Nå sitter Erna Solberg i et toppmøte med justisminister Anders Anundsen og Siv Jensen på Stortinget. KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande kom akkurat gående inn.

- Jeg har forventninger om at vi kommer i mål, men jeg kan ikke garantere det, sier Grande på vei inn til møtet, på spørsmål om regjeringen har lagt et nytt forslag på  bordet.

Klokka tikker mot fredag.

Krever ny vurdering Kravet fra samarbeidspartiene i KrF og Venstre er en ny, individuell behandling av sakene til lengeværende asylbarn som ble sendt ut av Norge i andre halvår i fjor. Det vil ikke Frp gå med på. Hvis de ikke blir enige innen landsmøtet til Venstre starter klokka 13 på fredag, så har Venstre varslet opprør.

Men statsminister Erna Solberg sa til Dagbladet i går at hun ikke vil forholde seg til noen deadline.

- Det viktigste er at vi kommer fram til en god enighet, ikke hvilken tid det vil ta. Jeg lar meg aldri presse, sier Solberg til pressen i dag. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.