KAN VELTE SAMARBEIDET:  Asylbarnsaken truer med å velte det borgelige samarbeidet og representanter fra de fire partiene sitter nå i et møte på Stortinget. Her snakker statsminister Erna Solberg med pressen i vandreahallen etter den  muntlige spørretimen på Stortinget tidligere i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAN VELTE SAMARBEIDET: Asylbarnsaken truer med å velte det borgelige samarbeidet og representanter fra de fire partiene sitter nå i et møte på Stortinget. Her snakker statsminister Erna Solberg med pressen i vandreahallen etter den muntlige spørretimen på Stortinget tidligere i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Krisemøte om asylbarnsaken på Stortinget

På tredje dag i Ernas skjebneuke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fylkesledere i KrF og Venstre truer med at det borgerlige samarbeidet kan ryke dersom det ikke blir en løsning på asylbarnsaken før Venstres landsmøte starter på fredag.

Nå sitter Erna Solberg i et toppmøte med justisminister Anders Anundsen og Siv Jensen på Stortinget. KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande kom akkurat gående inn.

- Jeg har forventninger om at vi kommer i mål, men jeg kan ikke garantere det, sier Grande på vei inn til møtet, på spørsmål om regjeringen har lagt et nytt forslag på  bordet.

Klokka tikker mot fredag.

Krever ny vurdering Kravet fra samarbeidspartiene i KrF og Venstre er en ny, individuell behandling av sakene til lengeværende asylbarn som ble sendt ut av Norge i andre halvår i fjor. Det vil ikke Frp gå med på. Hvis de ikke blir enige innen landsmøtet til Venstre starter klokka 13 på fredag, så har Venstre varslet opprør.

Men statsminister Erna Solberg sa til Dagbladet i går at hun ikke vil forholde seg til noen deadline.

- Det viktigste er at vi kommer fram til en god enighet, ikke hvilken tid det vil ta. Jeg lar meg aldri presse, sier Solberg til pressen i dag. 

En ordkrig Sentrale Frp-ere sier i dag til Dagbladet at asylbarnsaken kunne vært løst for lengst, dersom Venstre og KrF hadde gått stillere i dørene.
Uten ultimatum og tidsfrister.

Ved å opptre på denne måten har de spent buen så stramt at det vil innebære en unødvendig smertefull innrømmelse for Frp å i full offentlighet måtte bøye av for deres ultimate krav, sier Frp-kildene til Dagbladet.

 -Burde dere gått fram annerledes og tatt opp dette med innestemme? spør vi Venstres Trine Skei Grande.

- Det gjorde vi for 183 dager siden. Når man ikke blir hørt på 183 dager av en justisminister, når han har fått en beskjed, så blir stemmen litt høyere, svarer hun.

Prøver å finne løsning Regjeringen la en skisse på bordet i går kveld, men den var ikke god nok, ifølge KrFs Knut Arild Hareide.

- Når regjeringen beklager at de har gjort feil, hadde det vært å forvente at de rydder opp i feilene som er begått. Med denne løsningen rydder de ikke opp fullt ut, sa Hareide i går kveld.

Nå er ballen igjen hos regjeringspartiene, etter det Dagbladet forstår.

Venstres partileder Trine Skei Grande skal reise til Tromsø i ettermiddag.