Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisemøte om kurdersaken

Påstand mot påstand - det blir uavhengig gransking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter den åpenlyse krangelen om hvem som visste hva i den betente kurdersaken i Utlendingsdirektoratet, har inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen snudd i granskingen av saken. I et krisemøte i natt mellom ledelsen i departementet, regjeringsadvokaten og staben ved statsministerens kontor, bestemte statsråden at det skal bli en uavhengig gransking av saken.

Underveis konsulterte Hanssen med statsminister Jens Stoltenberg, som er i New York på FN-møte, og de to andre partilederne i regjeringskoalisjonen - Kristin Halvorsen (SV) og Åslaug Haga (Sp), melder VG.

Det var opprinnelig et utvalg ledet av den nye UDI-sjefen Manuela Ramin-Osmundsen som skulle granske hvorfor den forrige ledelsen i UDI med Trygve Nordby som sjef IKKE fulgte den forrige regjeringens pålegg om å inndra videre oppholdstillatelse for 182 kurdere, blant dem Mullah Krekars svigermor.

Visste - visste ikke?

Temperaturen steg ytterligere noen grader i går kveld da forrige UDI-sjef Trygve Nordby sa i NRK Dagsrevyen at Manula Ramin-Osmundsen og resten av UDI var fullt klar over hva som skjedde da de 182 kurderne fikk fornyet tillatelse til å bli her i landet.

Manuela Ramin-Osmundsen var da nestleder i UDI, og hun har hevdet at hun ikke kan stille seg bak avgjørelsene som ble tatt med Nordby som sjef. En av dem forteller ikke hele sannheten - eller snakker forbi hverandre.

Det munnet ut i nattens krisemøte i regjeringskvartalet.

-Det var viktig for meg å ha hele regjeringen bak meg når vi nå iverksetter en uavhengig gransking. Vi håper å ha et resultat klart før Stortinget tar sommerferie, sier statsråden til VG.

 UAVHENGIG GRANSKING  Etter nattens krisemøte vil ikke lenger den nye politiske ansvarlige for UDI, inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, at den nye UDI-sjefen Manuela Ramin-Osmundsen skal granske kurdersaken. Foto: SCANPIX.
UAVHENGIG GRANSKING Etter nattens krisemøte vil ikke lenger den nye politiske ansvarlige for UDI, inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, at den nye UDI-sjefen Manuela Ramin-Osmundsen skal granske kurdersaken. Foto: SCANPIX. Vis mer

I dag starter arbeidet med å utarbeide mandat og finne medlemmer til granskingsutvalget.

Studietur til Danmark

I slutten av april skal arbeids- og inkluderingsministeren og hans statsrådkollega Karita Bekkemellom til Danmark for å studere innvandringspolitikken til våre naboer, skriver TV 2 Nettavisen. Studieturen skal brukes i arbeidet med ny utlendingslov. Regjeringen skal ha klar et forslag før jul.

Danmark har Europas mest restriktive innvandringspolitikk med krav om blant annet 24 års aldersgrense for familiegjenforening gjennom ekteskap. Danmark krever sju års botid i landet for å bli dansk statsborger.

Krisemøte om kurdersaken
KRANGLER Tidligere UDI-sjef Trygve Nordby og tidligere kommunalminister Erna Solberg - som hadde det politiske ansvaret for Utlendingsdirektoratet i forrige regjering - har vært i tottene på hverandre lenge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media