Krisemøter i går og i dag: Oslo Plaza kan bli stengt

Etter pålegg fra Arbeidstilsynet.

Oslo, 20081230: Diverse bygg i Oslo. Oslo Plaza Radisson SAS og Postgirobygget.
Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
Oslo, 20081230: Diverse bygg i Oslo. Oslo Plaza Radisson SAS og Postgirobygget. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidstilsynet stenger Oslo Plaza om hotellet ikke klarer å rydde opp i flere kritikkverdige forhold.

Arbeidstilsynet har avdekket stress, kjefting og 11-timersdager ved Norges mest kjente hotell. Da Dagbladet skrev om saken i fjor kom det fram at ansatte jobbet langt lengre enn det som var lovlig. En 28 år gammel kokk jobbet utenom én dag lengre enn ni timer i tidsperioden 21. november til 15. desember 2012.

I gjennomsnittet hadde hun jobbet 11,8 timer hver dag - på det meste hadde hun jobbet 16 timer og ti minutter, skrev tilsynet.

- Det er svært alvorlig. Det er et varsel om vedtak som gjelder hele eller deler av hotellet, sier hotelldirektør Tarje Hellebust til Dagbladet.

Krisemøter Når Arbeidstilsynet avdekker ulovlige forhold har de rett til å påby stans av virksomhet. Da sender de ut et varsel om stegning, som vil trå i kraft hvis virksomheten ikke oppfyller pålegg som tilsynet har gitt.

Hotelledelsen har i dag og i går sittet i krisemøter om nettopp dette.

- Det har vært uenigheter med de tillitsvalgte med hensyn til tolkning av noen tariffområder, som sklir inn i arbeidsmiljøloven. Vi har sittet i heldagsmøter med de tillitsvalgte og hovedverneombud i går og i dag. Det ser ut til å bli en løsning, sier Hellebust.

Hotellet har fått frist på seg til midten av august på å finne en løsning.

Må finne løsning - Vi er nødt til å finne fram til en løsning. Dette er så alvorlig at vi kan ikke sitte og se på det. Det er i hvert fall et godt samarbeidsklima mellom hovedverneombud, tillitsvalgte og ledelsen, og vi ser ut til å komme til enighet, sier Hellebust.

Hotellet har også blitt ilagt dagsbøter.

- Vi har tre pålegg som løper fra mandag av - de er på 5000,- pr. virkedag pr. pålegg, altså 15 000,- pr. virkedag. Vi ser svært alvorlig på dette, har gjort alt i vår makt for å sette oss ned med de tillitsvalgte og hovedverneombud. Jeg vil i den sammenheng gi skryt til begge parter. Dette må vi lære av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer