Krisemøter i kongefamilien

Det kongelige generasjonsskiftet har kostet både krefter og penger for kongefamilien - og har ført til krisemøter på Slottet. I utgifter og eiendommer har generasjonsskiftet kostet kong Harald over 100 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slottet var totalt uforberedt da stormen rundt kongebarna startet vinteren 2000. En omfattende snuoperasjon startet: fra å være lukket prøvde Slottet å skape tillit gjennom en strategi som utad innebar mer åpenhet.

Dagbladet kjenner til at det har vært stor diskusjon knyttet til dette strategivalget. Flere ganger har toppledelsen ved Slottet vært samlet til krisemøter, seinest i høst da det stormet rundt prinsesse Märtha Louises forretningsvirksomhet.

Et av problemene er at Slottet i liten grad har hatt mulighet til å inngå samarbeid med profesjonelle konsulentselskaper og andre aktører.

Slottet har derfor måttet konsentrere seg om å innarbeide rutiner blant sine ansatte både når det gjelder mediehåndtering og medierådgivning. Dagbladet kjenner imidlertid til at Slottet har hatt et uformelt kontaktnettverk til enkelte aktører i informasjonsbransjen.

Krisemøter

Et av de største problemene var at Slottet ikke hadde noen informasjonsstrategi i det hele tatt da kronprinsen traff sin Mette-Marit. Våren 2000 ble det ansatt en informasjonssjef, Wenche Rasch, som skulle ri av den verste stormen. Seinere styrket Slottet informasjonsavdelingen med ytterligere en person.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer