Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Krisen er bak oss

Mer enn 100 000 mennesker var samlet foran parlamentet i Beograd for å hylle den nye presidenten i Jugoslavia. - Krisen er bak oss, sa Kostunica. Samtidig ble en tydelig preget Milosevic vist på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den store folkemengden var samlet for å høre president Vojislav Kostunicas tale i forbindelse med en politisk markering etter gårsdagens revolusjon i Beograd.

- Krisen er bak oss, sa Kostunica tidligere i dag.

Han mener situasjonen i Jugoslavia nå er over og på vei til å normaliseres.

Kjølig

Tidligere i dag møtte Kostunica Russlands utenriksminister Ivanov. Møtet ble alt annet enn hjertelig etter at Russland tidligere støttet Milosevic som valgvinner.

- Jeg tror krisen og krangelen rundt valgresultatene var unødvendig. Jeg er overbevist om at dette er siste gang representanter fra det internasjonale samfunnet og vennligsinnede land som Russland prøver å løse våre interne vansker, sa Kostunica etter møtet hvor Ivanov gratulerte ham med valgseieren.

Ivanov dro senere til bydelen hvor Milosevic bodde, i et forsøk på å finne Jugoslavias tidligere sterke mann. Ifølge Reuters ble møtet mellom Milosevic og Ivanov vist på tv. Jugoslavias tidligere sterke mann hadde mørke ringer under øynene.

Milosevic fortalte Ivanov at han akter å fortsette med politikk gjennom sitt sosialistparti.

Han sa også at han vil forsøke å løse den nåværende krisen med lovlige midler og uten maktbruk, sa Ivanov.

SLITEN TAPER: Milosevic virket tydelig sliten under møtet med utenriksminister Igor Ivanov.