- Krisen har avkledd Høyre

Ap-leder Jonas Gahr Støre hevder klassisk Høyre-politikk var det første som røyk i møtet med en stor krise.

MENER HØYRE-POLITIKK RØYK: Sosialdemokratisk politikk med en sterk velferdsstat er det som vil ta Norge gjennom krisa, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog
MENER HØYRE-POLITIKK RØYK: Sosialdemokratisk politikk med en sterk velferdsstat er det som vil ta Norge gjennom krisa, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er snart tre måneder siden det første tilfellet av corona-smitte ble påvist i Norge den 26. februar, og to måneder siden Norge ble stengt ned.

I krisetida har både regjering og Storting jobbet på spreng med tiltak for å håndtere krisen - det er innført kriselover, og banket gjennom en rekke krisepakker til helsevesenet, kommuner, arbeidstakere og næringsliv.

I denne perioden mener Ap-leder Jonas Gahr Støre å ha sett at Høyre-politikken har blitt lagt til side og at klassisk sosialdemokratisk politikk er hentet fram.

- Krisen har avkledd Høyre-politikken. De har blitt nødt til å legge sine kjepphester til side. Krisen vi står midt i, møter vi med velferdsstaten og felleskapets sterke muskler, sier Ap-lederen.

Stopp i fritt behandlingsvalg

Jonas Gahr Støre peker på flere satsninger som er blitt stanset som «bevis»:

- Fritt behandlingsvalg er stoppet. Det er ikke mulig å tappe sykehusene våre i krisetid. Høyre har reversert kuttet i kommunenes mulighet til å ta inn eiendomsskatt som de hadde lagt opp til fordi det ble synlig at kommunene er underfinansiert og trenger pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer