SPÅMANN: Seniorøkonom Bjørn-Erik Orskaug i DnB NOR Markets la torsdag fram årets første rapport om de makroøkonomiske utsiktene i Norge og internasjonalt.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SPÅMANN: Seniorøkonom Bjørn-Erik Orskaug i DnB NOR Markets la torsdag fram årets første rapport om de makroøkonomiske utsiktene i Norge og internasjonalt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

- Krisepakke på 30 milliarder

Økonomene i DnB NOR spår summen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen kommer til å bruke 30 milliarder kroner når tiltakspakken blir presentert 26. januar, tror økonomene i DnB NOR.

De tror at den rødgrønne regjeringen vil øke de finanspolitiske stimulansene med at 10 milliarder kroner brukes til offentlige investeringer, 15 milliarder kroner til økt offentlig forbruk og 5 milliarder kroner i lavere inntektsskatt.

Torsdag presenterte analytikerne i DnB NOR sin tertialrapport «Økonomiske utsikter», der de skriver at Norge ikke slipper unna den økonomiske krisen. For første gang på 20 år forventer de fall i den økonomiske veksten og en fordobling av arbeidsledigheten. Den positive nyheten for låntakerne er at analytikerne tror styringsrenten vil gå ned mot 2 prosent.

(NTB)