HAR GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus Nancy Pelosi gliser bredt etter å ha avgitt sin stemme for krisepakken, som ble vedtatt med 237 mot 170 stemmer. Den kan imidlertid bli trenert eller stoppet i Senatet, av republikanere som ikke slutter seg til strategien. Foto: CHIP SOMODEVILLA/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX
HAR GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus Nancy Pelosi gliser bredt etter å ha avgitt sin stemme for krisepakken, som ble vedtatt med 237 mot 170 stemmer. Den kan imidlertid bli trenert eller stoppet i Senatet, av republikanere som ikke slutter seg til strategien. Foto: CHIP SOMODEVILLA/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIXVis mer

Krisepakke til bilindustrien vedtatt

Representantenes hus gir 100 milliarder. Nå gjenstår Senatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representantenes hus i den amerikanske Kongressen vedtok onsdag å gi 100 milliarder kroner i lån til den kriserammede bilindustrien i landet.

De tre bilgigantene Ford, Chrysler og General Motors må oppfylle en rekke vilkår for å få støtten på 14 milliarder dollar, og de må omstrukturere driften under nøye oppsyn av myndighetene.

Demokratene har de siste dagene forhandlet med president George W. Bush om planen, som møter sterk motstand fra republikansk hold i Senatet.

Republikanerne raser over å ha blitt holdt utenfor i forhandlingene om krisepakken og vil stikke kjepper i hjulene for lovforslaget.

Den republikanske senatoren David Vitter truer med å drive såkalt filibustertaktikk i flere dager for å hindre at lovforslaget om krisepakken vedtas i Senatet.

- Denne pakken har en helt feil tilnærming til hvordan den utsatte bilindustrien skal reddes, sa Vitter tirsdag.

- Her vil man gi bilprodusentene masse ekstra penger, og først etterpå vil man kreve omstruktureringer i bransjen, sa Vitter.

Også andre republikanere har gjort det klart at loven ikke vil bli godtatt av republikanerne i Senatet uten endringer.

(NTB)