ERSTATTES: Festivaltoalettene ved Linge ferjekai kan byttes ut på grunn av regjeringens krisepakke. Foto: Storfjordnytt
ERSTATTES: Festivaltoalettene ved Linge ferjekai kan byttes ut på grunn av regjeringens krisepakke. Foto: StorfjordnyttVis mer

Krisepakketoaletter til to millioner kroner

Nå slipper turistene å gjøre fra seg i veikanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er definitivt ikke det viktigste punktet i regjeringens krisepakke.

Men for de som har stått i kø ved Linge ferjekai sommerstid de to siste årene, kommer det nok som en lettelse at det er satt av hele to millioner kroner til nye toaletter ved kaia i krisepakka.

- Dette er vi veldig, veldig glade for, sier Viktor Valdal, varaordfører i Norddal kommune, til Dagbladet.no.

Bedre vær?

Det er totalt gitt 273 millioner kroner til Møre og Romsdal, og du kan se en oversikt over hva som er gitt til hver enkelt fylke her.

Det er satt av penger til en lang rekke ulike formål. De som har fryktet finanskriserammede værmeldinger, kan puste lettet ut og nå som  støtten til Meteorologisk institutt er økt med 40 millioner kroner.

Kongefamilien kommer også godt ut av krisepakka.

Det er nemlig satt av 12,6 millioner kroner til Det kongelig hoff. Pengene skal brukes til utvendig rehabilitering på Skaugum, altså kronprinsfamiliens hjem.

- Kronprinsparet er glade for at regjeringen har foreslått dette, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved slottet, til Dagbladet.no.

- Nordsiden av bygget ble rehabilitert i 2007, og nå tas resten, sier Hagen.

Djevelske detaljer

Men verken LO-leder Roar Flåthen eller NHO-direktør Finn Bergesen jr. tror regjeringen krisepakke på 20 milliarder gjør nok for å dempe de negative virkningene av finanskrisen.

Det på tross av at er satt av penger til skattelette på 3,25 milliarder. Kristin Halvorsen mener pakken vil redde 15 000 arbeidsplasser og kommunesektoren får 6,4 milliarder kroner ekstra.

NHO er ikke voldsomt entusiastiske, og påpeker at «djevelen ligger i detaljene».

En av detaljene er det nevnte toalettet på Linge ferjekai.

Kiosken ved ferjeleiet har ikke vært i drift en stund, og toalettene har derfor vært avstengt. Som erstatning har Statens vegvesen plassert ut mobile toaletter, som ikke har klart å ta unna trengselen når ferjekøene står lange om sommeren, skriver Sunnmørsposten.

- Vi setter stor pris på dette. Toalettforholda på Linge har vært et gnagsår for meg helt siden jeg tok over som ordfører, seier Bjørn Inge Ruset (Ap) til avisa.

De midlertidige toalettene har stått der i to sommersesonger, og det har til tider vært utrivelige forhold der.

- Det har vært både uhygenisk og lite innbydende. Det har vært så ille at mange har brukt naturen rundt i stedet, sier varaordfører Valdal til Dagbladet.no.


- To millioner for nye toaletter høres umiddelbart ut som en høy sum?

- Jeg tror det er en fornuftig sum. Det er stor trafikk der, og det vil også bli bygget et venterom og andre småfasiliteter. Og det må selvsagt bygges skikkelig. Jeg håper bare inderlig at det blir satt opp før sesongen starter til våren.