Krisetall: Folket vender Støre ryggen

Stadig flere mener at Jonas Gahr Støre gjør en dårlig jobb. Også blant sine egne velgere stuper nå tilliten til statsministeren, ifølge Dagbladets ferske meningsmåling.

KRISETALL: Bare 15 prosent av Norges befolkning mener Jonas Gahr Støre gjøre en god jobb med å lede landet, ifølge en fersk meningsmåling Ipsos har utført for Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRISETALL: Bare 15 prosent av Norges befolkning mener Jonas Gahr Støre gjøre en god jobb med å lede landet, ifølge en fersk meningsmåling Ipsos har utført for Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I en fersk Ipsos-måling, utført for Dagbladet, svarer bare 15 prosent av de spurte at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjør en god jobb.

Det er en markant tilbakegang fra forrige statsministermåling: I oktober mente 21 prosent at Støre gjorde en god jobb.

I mellomtida har Støre gjort omveltninger på Statsministerens kontor, og lovet å lede landet trygt ut av usikre tider. Han har lovet en regjering som skal stille opp og lytte til utfordringene Ola og Kari Nordmann nå møter.

- Jeg tar alle tilbakemeldinger og målinger på alvor. Samtidig er jeg mer opptatt av tallene som treffer folk, enn de tallene som treffer meg selv akkurat nå, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Også Dagbladets ferske partibarometer viste at folket fortsatt ønsker et regjeringsskifte.

Taper mot Erna

Men de ferske blir enda svakere ved en sammenlikning med Erna Solberg (H).

På sin siste statsministermåling, i oktober 2021, var det bare 5 prosent av de spurte som mente at Solberg gjorde en dårlig jobb. Da hadde Solberg nettopp tapt valget og overlot kort tid seinere roret til Støre.

Krisetall: Folket vender Støre ryggen

Tonen er en ganske annen for dagens statsminister. Hele 37 prosent av de spurte sier at Støre gjør en dårlig jobb med å lede landet gjennom priskrise, Ukraina-krig, og høye strømpriser.

- Det er prisstigning, høye strømpriser og usikkerhet som følge av krigen i Ukraina. Det jeg er opptatt av nå, er å ta Norge trygt gjennom disse krisene. Jeg har tro på den politikken vi nå gjennomfører, og etter hvert som den får virke, tror jeg det også vil gi resultater på målingene, fortsetter statsministeren.

44 prosent av de spurte vurderer statsministerens innsats til middels.

Stuper blant sine egne

Også blant sine egne stuper Støres popularitet nå.

I oktober svarte 53 prosent av de spurte Ap-velgerne at statsministeren gjør en god jobb. I desember er tallet barbert med 13 prosentpoeng; bare 40 prosent av Støres egne velgere mener han gjør en god jobb, mens 24 prosent av Senterpartiets velgere mener det samme.

Støre er minst populær blant menn og blant dem som bare har fullført videregående skole, avslører de ferske tallene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer