Partibarometer for februar

Krisetall for Siv - kanonmålinger Sp og Rødt

Siv Jensens parti faller til 10 prosent, KrF og Venstre ligger på gravens rand, mens Høyre går fram på Ipsos februarmåling.

DÅRLIGE TALL: Bare 10 prosent av velgerne i februar sier at de vil stemme Frp. Bare to ganger på 18 år har Ipsos målt så dårlige tall for Frp. Det er Høyre og Sp som stjeler velgere fra Frp, viser Ipsos-målingen for Dagbladet. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
DÅRLIGE TALL: Bare 10 prosent av velgerne i februar sier at de vil stemme Frp. Bare to ganger på 18 år har Ipsos målt så dårlige tall for Frp. Det er Høyre og Sp som stjeler velgere fra Frp, viser Ipsos-målingen for Dagbladet. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp går tilbake med tre prosentpoeng fra januar. Bare én gang tidligere i løpet av 18 år har Ipsos målt Frp så lavt: I 2015 fikk partiet 9, 9 prosent.

Februarmålingen ligger langt under valgresultatet i 2017 på 15,2 prosent. Hadde målingen vært valg, ville Frp mistet 8 mandater på Stortinget.

Bakgrunnstallene viser at det først og fremst er Høyre som stjeler velgere fra Frp denne gangen. Høyre går fram fra januar til 25, 1 prosent nå. Men Frp mister også til Senterpartiet.

- Dette er selvsagt et nivå som er altfor dårlig for oss, sier parlamentarisk leder Hans Andreas Limi (Frp).

- Vi har dessverre hatt en del saker i det siste som har handlet om alt mulig annet enn politikk og noe av forklaringen på den svake målingen kan nok ligge der. Jeg håper at vi nå kan legge dette bak oss, fokusere på politikk igjen og begynne å gjennomføre de gjennomslagene Frp fikk i den nye regjeringsplattformen, legger han til.

Mot stupet

For de to minste regjeringspartiene er det bare sorgen. 2019 startet med katastrofemålinger for Venstre og KrF, og trenden fortsetter i februar. Venstre får 2, 3 prosent og det ferskeste regjeringspartiet KrF får 2, 5 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer