Kriseteam har samlet pårørende

Alle de ni savnede ungdommene er fra Hammerfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks menn og tre kvinner i 18-25-årsalderen er ennå savnet etter at skuterfølget meldte om problemer ved Skaidivann i Finnmark i dag tidlig.

Samtidig som Kvalsund kommune ved leteområdet har gjort kriseteam tilgjengelige på Skaidi Hotel, har også de savnedes hjemkommune nå et større apparat i sving.

Alle de ni ungdommene er hjemmehørende i Hammerfest. Der etablerte kommunen kriseledelse i ettermiddag.

- Her har vi nå et pårørendesenter der kriseteamet har helsepersonell tilgjengelig i samme lokale. I tillegg har vi åpnet ungdommens hus, Bootleg, der venner og andre ungdommer er samlet. Også der er kriseteamet tilstede, vi mener det er fornuftig at vennene har noen sammen med seg, sier ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest til Dagbladet.

Han forteller at kommunen prøver å holde alle involverte oppdatert, men flere av ungdommene har ønsket å delta direkte i letingen.

KRISEBEREDSKAP: Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest deltar i kriseledelsen i kveld. Foto: HAMMERFEST KOMMUNE
KRISEBEREDSKAP: Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest deltar i kriseledelsen i kveld. Foto: HAMMERFEST KOMMUNE Vis mer

- En del har villet dra inn til Skaidi for å lete selv. Vi har frarådet dette på det sterkeste. Vi trenger selvfølgelig ikke å få flere savnede, og det er helt uforsvarlig å være i området når det nå er storm og sikt på to-tre meter, sier ordføreren.
 
Skaidi er et populært hytte- og turområde blant annet for mange som er bosatt i Hammerfest.

Vennegjengen på ni kjørte ut fra fra Doggi i Kvalsund på snøskutere i morges. Politiet ble varslet like før klokka 09 av en person i følget, men uværet har nå slått ut samtlige av mobiltelefonmastene i området. Dette har også gjort letearbeidet svært vanskelig.

Et Sea King redningshelikopter som er utstyrt med varmesøkende kamera har vært forhindret fra å fly på grunn av den kraftige vinden, og også mannskaper fra Forsvaret, Røde Kors og Sivilforsvaret på bakken har hatt store vansker med å bevege seg.

- Situasjonen er veldig kritisk, sa Ordfører Mona Skanke i Porsanger til Dagbladet i 20.30-tida.