Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krisetiltak mot forurensning: Den italienske byen forbyr tradisjonell steking av pizza

Pizzamakere risikerer bøter på nesten 10 000 kroner.

 KRISETILTAK:  Myndighetene i den italienske byen San Vitaliano forbyr nå bruken av vedovner i alle bakerier og pizzariaer med mindre det blir installert et spesielt filter som reduserer forurensningen, ifølge BBC. Foto: Corbis / NTB Scanpix
KRISETILTAK: Myndighetene i den italienske byen San Vitaliano forbyr nå bruken av vedovner i alle bakerier og pizzariaer med mindre det blir installert et spesielt filter som reduserer forurensningen, ifølge BBC. Foto: Corbis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forurensningsnivået i den italienske byen San Vitaliano utafor Napoli har nådd så store høyder at ordføreren i byen har måtte sette i verk drastiske tiltak.

Myndighetene i byen forbyr nå bruken av vedovner i alle bakerier og pizzariaer med mindre det blir installert et spesielt filter som reduserer forurensningen.

Kan bli bøtelagt En pizzamaker i den italianske småbyen kan dermed risikere å måtte betale 1032 euro, drøyt 9800 kroner, i bøter hvis han eller hun ikke etterfølger ordren.

Det melder BBC.

Ifølge den britiske kringkasteren er dårlig luftkvalitet et kjent problem i San Vitaliano, og siterer den italienske avisa Il Mattino som sier at byen er mer forurenset enn Beijing.

Demonstrerte mot forbudet Lokale innbyggere og pizzamakere skal søndag ha arrangert en demonstrasjon mot forbudet utafor rådhuset i byen, ifølge BBC.

Demonstrantene framholdt at Napoli hadde mange flere pizzariaer enn San Vitaliano, men mindre forurensning og at pizzabaking dermed ikke kunne være årsaken bak forurensningsnivået i byen.

Det midlertidige forbudet gjelder ifølge BBC fram til 31. mars, men kan bli gjeninnført senere hvis filterne man må installere for å kunne bruke de tradisjonelle vedovnene ikke har noen effekt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media