Krisetransporten er klar

NorWay Bussekspress A/S er klar til å overta flytogpassasjerene til Gardermobanen. Samferdselsminister Odd Einar Dørum har allerede godkjent kriseplanen for transport av 12 millioner passasjerer i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avtalen om alternativ kollektivtransport til Gardermoen ble underskrevet allerede i februar og fornyet av Samferdselsdepartementet seinest for tre uker siden. Hvis NSB svikter, og togtransporten skjærer seg, har myndighetene sikret at ikke hele transportsystemet til hovedflyplassen bryter sammen.

- Ingen skal være nødt til å kjøre bil til flyplassen fordi de ikke kan reise kollektivt. Vi innfører plassgaranti fra dag én, sier administrerende direktør Erling Sæther i NorWay Bussekspress A/S.

Svar neste uke

Seinest om en uke, onsdag 17. juni, må NorWay Bussekspress ha svar fra departementet på om de skal starte oppbyggingen av den ekstraordinære busstransporten.

- Dersom departementet avlyser avtalen etter denne datoen, må de dekke planleggingskostnadene. Det vil si mellom 700000 og 800000 kroner, sier Sæther.

- Planene for alternativ transport er klare, men vi avventer informasjon fra styremøtet i NSB før vi tar nye avgjørelser, sier prosjektdirektør Steinar Killi i Samferdselsdepartementet til Dagbladet.

Flere selskaper

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer