Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristelig folke-party

Kjell Magne Bondevik tror det blir en het politisk høst. Vi tenkte å kjøle ham ned med en drink i vår ambulerende bar. Men så glemte vi isbitene...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Å mikse drinker uten is, er som å jobbe med ei hånd på ryggen, klager sommerdrinkmikser Roar Hildonen.

Han tar likevel utfordringen. Det er en ting som gjør Kjell Magne Bondevik sint: Forfjamsede servitører som bare kommer med mineralvann når han ber om et skikkelig alkoholfritt alternativ. - Jeg er hundre prosent avholdsmann og har alltid vært det. Det er ikke ut fra et sånt snerpete syn, men jeg bruker å si at livet er så herlig at jeg vil oppleve det med alle sanser åpne og edrue.

- Hva slags forhold har du til barer?

- Jeg har reist mye rundt i verden og overnattet på mange hoteller. Jeg har ofte funnet det ålreit å slappe av i en bar etter en lang arbeidsdag.

- Og bartendere?

- En bartender har en jobb å gjøre, og alkohol er en lovlig vare, så det er jo et respektabelt yrke. Men jeg setter ekstra pris på dem som kan tilby gode alkoholfrie drinker.

Biskopen

Vi inviterer til kristelig folkePARTY i strandkanten på Bygdøy. Tenker at når Ringnes lettøl gjør det, så kan vel også vi greie å løse opp stivheten. Det ser ut til å mislykkes. Bondeviks hår lar seg ikke bevege en millimeter av den friske vinden. Men så kaster han plutselig jakka:

- Hmmm. Så du er verdensmester i drinkmiksing?

- Ja.

- Til og med biskop Gunnar Stålsett har vært bartender i sin ungdom. - Han er vel ganske liberal?

- Jo da, men jeg vet ikke hva han var på den tida. Han har forandret seg en del. Denne sommeren skal Kjell Magne Bondevik feriere på hytta utenfor Stavern og i hjembyen Molde. Der skal han finne ut om han stiller til gjenvalg på Stortinget. Det tror vi han gjør, for han ser klare muligheter for at han kan bli statsminister igjen.

- Hvis det skulle komme et regjeringsskifte, tror jeg det mest sannsynlig vil skje i forbindelse med et valg. Men budsjettbehandlinga til høsten blir ikke enkel. Det er ikke godt å se i dag hvem som skal hjelpe regjeringen, sier Bondevik.

- Jeg tror det kan bli en het høst. Det siste budsjettet før et valg blir ofte vanskelig.

Palmesus

Alkoholfrie drinker kan se ut som blomsterpotter, med store palmer oppå og appelsiner på siden. Roar Hildonen vil gjøre det enkelt. Bare en bit frisk ingefær ligger og flyter i glasset.

- Ja, den er god, selv uten is. Den er ikke for søt og ikke for sur. Du har funnet balansen der, sier Bondevik.

Han tillater Hildonen å tilsette to- tre dråper krydderbrennevin, som gir null alkohol, men masse god smak.

- Jeg ville foretrekke den med krydder. Den ble på en måte litt mildere og litt fyldigere. Jeg tror det må være den beste alkoholfrie drinken jeg har smakt noen gang, smiler Kjell Magne Bondevik.

- Men det bør det vel være, når den kommer fra en verdensmester.

PLAIN BONDEVIK

2 cl Monin pasjonsfrukt-sirup

1 cl frisk limejuice

15 cl Ginger Ale

(kan erstattes med 2/3 ingefærøl og 1/3 farris).

2- 3 dråper Angostura Bitter

En liten bit frisk ingefær

Legg ingefæren i glasset og

press med en skje for å få ut litt av smaken.

Ha i is og fyll opp med de andre ingrediensene.

Rør forsiktig og nyt!

ALKOHOLFRITT: Kjell Magne Bndevik er fornøyd med utvalget av alkoholfritt øl, men mindre fornøyd med utvalget av alkoholfri vin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media