Kristelig såpeparti

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Overhodet og hans kone

 • Kjell Magne og Bjørg Bondevik
  En virkelig stasminister, som ikke vil si nei når konger vil pryde brystet hans med utmerkelser. I den sure nominasjonskampen har han igjen smilt seg unna det virkelige rotet. Snor seg mellom å støtte Valgerds stortingsplass og respektere lokaldemokratiet.

  2. Det stadige offer

 • Valgerd Svarstad Haugland
  Gråt da hun gikk av som leder, men stålsatte seg for stortingsplassen. Men hun visste ikke hvor sterkt mørkemenn og lokaldemokratiske puritanere vil bestemme selv. Den moderne KrF-er, partiets nye vin så å si, tiltrakk seg nye velgere og fikk bare utakk som lønn.

  3. Den hjemløse mørkemann

 • Dagfinn Høybråten
  Fikk førsteplassen i 1989, men velgerne ville ikke ha ham. I 1993 ville ikke partiet ha ham. Når han nå endelig har vunnet partiet, sperrer ekslederen for en stortingsplass. En politisk asylsøker, som måtte lukte på flere grenser før han kom til Rogaland.

  4. Hun med de fire navnene

 • Line Henriette Holten Hjemdal
  Østfoldingene vil gjerne la det gå i arv og ga plassen til Line Henriette Holten Hjemdal, etter at far Odd hadde gjort tjeneste i 16 år. Men både sjefen Dagfinn og partiledelsen ville gjerne ha plassen til den lojale unge tjener. Dermed sto hun i spagaten, inntil Østfold med pappa i spissen ba inntrengerne ryke og reise.

  5. Den beskyttende far

 • Odd Holten
  Lenge holdt han kjeft om kampen for å få Høybråten som hans etterfølger. Hans lydige flokk i Østfold jobbet godt nok for å sikre dattera plassen. Men da han så hvor presset hun var, sprakk det til slutt for den rolige østfolding. Da årna det seg.

  6. Rogalands nemesis

 • Jan Birger Medhaug
  Valgerds dømmende holdning overfor den dyktige lokalpolitiker fra Karmøy fortsetter å hjemsøke partiledelsen.

  7. Den rause taper

 • Einar Steensnæs
  Møtte motstand i nominasjonsprosessen fra Medhaug-land og gasstilhengere. Orket ikke å ta kampen. Dermed var det plutselig en ledig plass for den ensomme rytter fra Akershus.
EN POLITIKER FOR DEG? Kristelig Såpeparti samlet i «Cæsartrappa»