Kristen kamp om barnehagen

Dagfinn Høybråten angriper dem som vil fjerne den kristne formålsparagrafen i barnehagen. Les hvorfor

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barne- og familiedepartementet har sendt ut et forslag til en ny barnehagelov. I forslaget er det foreslått å beholde den kristne formålsparagrafen. Det liker lederen i utdanningsforbundet Helga Hjetland svært dårlig.

- Lovforslaget er svært dårlig. Høringsrunden vil avdekke at motstanden mot formålsparagrafen er stor. Norge er blitt et pluralistisk land. Vi er mange som mener at det derfor er helt nødvendig å endre ordlyden i paragrafen, sa hun til Aftenposten på onsdag.

Også Human-etisk forbund og Senter mot etnisk diskriminering er kritiske til lovforslaget. Det samme er Kristin Halvorsen i SV og Trond Giske i Arbeiderpartiet.

Høybråten maner til kamp

I går deltok KrFs partileder Dagfinn Høybråten på et politisk møte på Tryggheim Videregående Skole på Nærbø i Rogaland. Da tok han kraftig til motmæle både mot likestilling innen religion, ekteskap og kjønn:

- Sterke krefter arbeider for å erklære det norske samfunnet verdinøytralt. De kjemper mot verdiforankringen i grunnloven, mot kristen verdiforankring i skolen og mot den særstillingen som ekteskapet mellom mann og kvinne har i lovgivningen. Det hele skal nøytraliseres - bli verdinøytralt og kjønnsnøytralt, sa han ifølge den kristne nettavisa Norge i dag

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.