Kristen menighet foreslår at folk tar opp lån for å gi gaver

Den kristne menigheten Filadelfia ønsker å samle inn 25 millioner kroner. De foreslår at folk som mangler kontanter, kan ta opp lån for å gi gaver.

FORSVARER PRAKSISEN: Hovedpastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand forsvarer praksisen. Han viser til at dette ikke er uvanlig i kristne menigheter og sier at de «overhodet ikke er interessert i at folk skal få problemer med dette». Foto: Per Arne Kvamsø/Kreativ Foto/Filadelfia Kristiansand
FORSVARER PRAKSISEN: Hovedpastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand forsvarer praksisen. Han viser til at dette ikke er uvanlig i kristne menigheter og sier at de «overhodet ikke er interessert i at folk skal få problemer med dette». Foto: Per Arne Kvamsø/Kreativ Foto/Filadelfia Kristiansand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den Kristne menigheten Filadelfia har investert store summer i en ny storstue i Kristiansand. Nå håper de menighetens tilhengere skal gi så det svir, for å dekke inn noen av summene som har gått med i 600-millionersprosjektet, skriver Fædrelandsvennen.

Menigheten har satt som mål å klare å samle inn 25 millioner kroner. For å få til det foreslår de at folk som mangler kontanter kan ta opp lån for å gi gaver. 

Spesialavtale Menigheten har inngått en spesialavtale med en bank og skriver i et informasjonsskriv at det tilbys lån med gunstig rente, ingen etableringsgebyr og nedbetaling over 10 år «Menigheten kan stå som garantist dersom det er nødvendig», heter det i skrivet, hvor 250.000 og 100.000 kroner nevnes som eksempler på lånebeløp.

Pengene skal gå til å finansiere teknisk utstyr i et digert nybygg menigheten oppfører.

- Mange vil mene dette er et eksempel på frekkhetens nådegave. Gaver bør gis av et overskudd man har, ikke gjennom å stifte gjeld, og særlig ikke gjeld man ikke har egen sikkerhet for, sier regiondirektør Eirik Nyberg i Forbrukerrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer