Kristen menighet foreslår at folk tar opp lån for å gi gaver

Den kristne menigheten Filadelfia ønsker å samle inn 25 millioner kroner. De foreslår at folk som mangler kontanter, kan ta opp lån for å gi gaver.

FORSVARER PRAKSISEN: Hovedpastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand forsvarer praksisen. Han viser til at dette ikke er uvanlig i kristne menigheter og sier at de «overhodet ikke er interessert i at folk skal få problemer med dette». Foto: Per Arne Kvamsø/Kreativ Foto/Filadelfia Kristiansand
FORSVARER PRAKSISEN: Hovedpastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand forsvarer praksisen. Han viser til at dette ikke er uvanlig i kristne menigheter og sier at de «overhodet ikke er interessert i at folk skal få problemer med dette». Foto: Per Arne Kvamsø/Kreativ Foto/Filadelfia Kristiansand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den Kristne menigheten Filadelfia har investert store summer i en ny storstue i Kristiansand. Nå håper de menighetens tilhengere skal gi så det svir, for å dekke inn noen av summene som har gått med i 600-millionersprosjektet, skriver Fædrelandsvennen.

Menigheten har satt som mål å klare å samle inn 25 millioner kroner. For å få til det foreslår de at folk som mangler kontanter kan ta opp lån for å gi gaver. 

Spesialavtale Menigheten har inngått en spesialavtale med en bank og skriver i et informasjonsskriv at det tilbys lån med gunstig rente, ingen etableringsgebyr og nedbetaling over 10 år «Menigheten kan stå som garantist dersom det er nødvendig», heter det i skrivet, hvor 250.000 og 100.000 kroner nevnes som eksempler på lånebeløp.

Pengene skal gå til å finansiere teknisk utstyr i et digert nybygg menigheten oppfører.

- Mange vil mene dette er et eksempel på frekkhetens nådegave. Gaver bør gis av et overskudd man har, ikke gjennom å stifte gjeld, og særlig ikke gjeld man ikke har egen sikkerhet for, sier regiondirektør Eirik Nyberg i Forbrukerrådet.

Selger stoler Hovedpastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand forsvarer praksisen. Han viser til at dette ikke er uvanlig i kristne menigheter og sier at de «overhodet ikke er interessert i at folk skal få problemer med dette».

- I vår menighet er det folk fra forskjellige lag av samfunnet, mange er engasjerte og ønsker å bidra med penger, men har kanskje ikke kontanter nå, sier Skagestad.

I menighetens informasjonsbrosjyre om innsamlingsaksjonen, heter det blant annet at «målet er at alle melemmene betaler en stol for hver person i sitt hus!» til den nette sum av 3000 kroner. Videre forklarer de hvordan man kan ta opp et lån for å gi så det monner:

«#5 BANKPAKKE Ønsker du å gi en større gave, men ikke har så mye kontanter? Da har menigheten fått en avtale med Spareskillingsbanken, slik at du på vanlig måte kan få ta opp et lån der til gode betingelser og menigheten kan stå som garantist dersom det er nødvendig. En gunstig rente, ingen etableringskostnader og en mnd nedbetaling over maks 10 år. Du kan ved hjelp av en låneavtale med Spareskillingsbanken gi f. eks. 250 000,-, 100 000,- eller 50 000,- kroner. Menigheten får hele beløpet til disposisjon nå, og du betaler det ned over et gitt antall år etter avtale med banken. Dette er et eksklusivt tilbud til menighetens medlemmer. Er du ikkemedlem kan du gi på en av de andre måtene.»

(NTB/Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer