Kristen menighet foreslår at folk tar opp lån for å gi gaver

Den kristne menigheten Filadelfia ønsker å samle inn 25 millioner kroner. De foreslår at folk som mangler kontanter, kan ta opp lån for å gi gaver.

FORSVARER PRAKSISEN: Hovedpastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand forsvarer praksisen. Han viser til at dette ikke er uvanlig i kristne menigheter og sier at de «overhodet ikke er interessert i at folk skal få problemer med dette». Foto: Per Arne Kvamsø/Kreativ Foto/Filadelfia Kristiansand
FORSVARER PRAKSISEN: Hovedpastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansand forsvarer praksisen. Han viser til at dette ikke er uvanlig i kristne menigheter og sier at de «overhodet ikke er interessert i at folk skal få problemer med dette». Foto: Per Arne Kvamsø/Kreativ Foto/Filadelfia Kristiansand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den Kristne menigheten Filadelfia har investert store summer i en ny storstue i Kristiansand. Nå håper de menighetens tilhengere skal gi så det svir, for å dekke inn noen av summene som har gått med i 600-millionersprosjektet, skriver Fædrelandsvennen.

Menigheten har satt som mål å klare å samle inn 25 millioner kroner. For å få til det foreslår de at folk som mangler kontanter kan ta opp lån for å gi gaver. 

Spesialavtale Menigheten har inngått en spesialavtale med en bank og skriver i et informasjonsskriv at det tilbys lån med gunstig rente, ingen etableringsgebyr og nedbetaling over 10 år «Menigheten kan stå som garantist dersom det er nødvendig», heter det i skrivet, hvor 250.000 og 100.000 kroner nevnes som eksempler på lånebeløp.

Pengene skal gå til å finansiere teknisk utstyr i et digert nybygg menigheten oppfører.

- Mange vil mene dette er et eksempel på frekkhetens nådegave. Gaver bør gis av et overskudd man har, ikke gjennom å stifte gjeld, og særlig ikke gjeld man ikke har egen sikkerhet for, sier regiondirektør Eirik Nyberg i Forbrukerrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.