Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kristen-Norge raser mot Ap-politikere

Religionsstriden fortsetter i Drammen etter fundamentalistkommentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Dagbladet.nos intervju med Aps gruppeleder i Drammen bystyre, Tore E. Hansen, har satt sinnene i kok i Drammen. 

-  Hvis vi ikke beholder ordningen slik den er i dag kan vi risikere at muslimske fundamentalister fyller det tomrommet som kan oppstå, sa Hansen, til Dagbladet.no.

Bare noen timer senere måtte Hansen gå ut å beklage uttalelsen.

Nå karakeriserer Biskop Laila Riksaasen Dahl Tore E. Hansens muslimfrykt for misforstått og komplett uforståelig.

- Det er ikke virkelighet. Det er misforstått, sier hun til Drammens Tidendes nettutgave.

Tunsberg-biskop Laila Riksaasen Dahl er på Kirkemøtet og diskuterer blant annet statskirkeordningen.

- Ufyselig

Tunsberg-biskopen er ikke den eneste fra Kirke-Norge som nå raser mot Ap-politikeren.

- Dette er uredelig og ufyselig fra Ap-representantene i Drammen, sier medlem i Regjeringens Stat-kirke-utvalg eller Gjønnes-utvalget, Dag Nygård, til Dagbladet.no.

Nygård, som er også er tidligere generalsekretær i Norges Frikireråd og den første lederen for Samarbeidsrådet for Tros-og Livssynsamfunn er sjokkert over Ap-politikerne i Drammen.

Også Ap-politikeren Yousuf Gilani raser mot sin bystyrekollega. Til Dagbladet.no har han sagt at han er sjokkert over påstanden. Men det som har sjokkert mange er at han også sammenlignet det kristne trossamfunnet Levende Ord med al-Qaida.

- UFORSTÅLIG:  Biskop Laila Riksaasen karakteriserer Dahl Tore E. Hansens muslimfrykt for misforstått og komplett uforståelig. Foto: SCANPIX
- UFORSTÅLIG: Biskop Laila Riksaasen karakteriserer Dahl Tore E. Hansens muslimfrykt for misforstått og komplett uforståelig. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ikke redelig

- For det første er ikke argumentasjonen til Hansen sakssvarende. England har hatt statsreligion i alle år, likevel sliter de med islamsk ekstremisme, men også Gilanis sammenlikning er ufyselig og viser manglende respekt for de andre trossamfunnene, sier Nygård til Dagbladet.no. Han mener at man ikke kan imøtegå uredelig argumentasjon med ny uredelighet.

- Disse to politikerne må ha dårlig kontakt med ånden i de respektive religionene de prøver å forsvare. De bidrar til å forkludre de gode resultater som er oppnådd gjennom religionsdialogen i Norge, sier Nygård.

I dag jobber han som spesialrådgiver for Nye Norges Kristne Råd som organiserer over 19 kirkesamfunn blant annet Den norske kirken.

For ingenting tyder på at konflikten kommer til å roe seg ned i Drammen.

- Må trekke seg

I Drammens Tidende i dag sier leder i Drammen Innvandrerråd, Ali Duymaz, at Hansen bør trekke seg.

Til Dagbladet.no sier han at han fått mye positive respons på kravet sitt og Drammen Ap nå har invitert til et styremøte sammen med Duymaz og Drammen Innvandrerråd førstkommende mandag.

image: - Kristen-Norge raser mot Ap-politikere

- Jeg skjønner at det ikke er mulig for ham å trekke seg helt fra bystyret, men jeg mener fortsatt at han bør trekke seg fra gruppelederjobben. Først sier han til Dagbladet.no at han står ved påstanden selv om mange har reagert på den - når det kommer enda mer reaksjon trekker han seg. Det holder ikke. Med sine uttalelser skaper han større utrygghet og redsel blant befolkningen og skaper paranoia mot muslimer. Derfor bør man boikotte Hansen og derfor bør han trekke seg, sier Duymaz til Dagbladet.no.

- Spres fremmedfrykt

Drammens varaordfører Freddy Hoffmann (Frp) mener nå at Ap sprer fremmedfrykt.

- Det er ikke lenge siden generalsekretær i Arbeiderpartiet, Martin Kolberg, uttalte at Frp hadde skylden for den dårlige integreringen i Norge. De beskylder oss i Frp for å spre fremmedfrykt, nå gjør de det selv, sier varaordføreren til Drammens Tidende nettutgave.

- UFYSELIG FRA AP: - Argumentasjonen til Hansen er ikke redelig. England har hatt statsreligion i alle år, likevel sliter de med muslimsk ekstremisme, sier medlem i Regjeringens Stat-kirke-utvalg, Dag Nygård, til Dagbladet.no.
SATTE SINNENE I KOK: - Hvis vi ikke beholder ordningen slik den er i dag kan vi risikere at muslimske fundamentalister fyller det tomrommet som kan oppstå, sa Aps gruppeleder i Drammen bystyre, Tore E. Hansen, til Dagbladet.no.
Hele Norges coronakart