Kristen-politiker og aktor voldtok 8-åring

Nibarnsfar og leder for New Zealands største kristenparti misbrukte tre småjenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Graham Capill (46) ble i dag idømt ni års fengsel for sexovergrepene i perioden 1990 til 2002. Et av ofrene var kun åtte år første gang han voldtok henne. En annen av jentene har som første minne i livet at hun ble sexmisbrukt av toppolitikeren.

Under den 45 minutter lange opplesningen av dommen satt nibarnsfaren med bøyd hode og lommetørkle.

Prest gikk til politiet

- Jeg skjemmes og angrer stort mine tidligere handlinger. Det verste er at jeg har såret de som står meg nærmest, skrev 46-åringen i en pressemelding etter dommen.

Capill ledet tidligere Christian Heritage Party, og jobbet som aktor da saken ble rullet opp i februar. Det var en prest gikk til politiet etter at en av jentene hadde betrodd seg. I etterkant meldte to jenter til seg, og Capill innrømte straffskyld for voldtekt av mindreårig og andre sexovergrep.

Vurderte selvmord

- Jeg vet at mange har sett opp til meg som en som fremmer moralske verdier. Jeg forstår det ytterst hyklerske i det jeg sa offentlig og måten jeg handlet på privat. For det gir jeg mine uforbeholdne beklagelser, legger Capill til i den åtte linjer lange pressemeldinga.

Han beklager seg overfor familien sin og den new zealandske-befolkninga, men gjør ingen forsøk på å si unnskyld til ofrene.

- Man skulle tro at han først og fremst hadde noe å unnskylde overfor jentene, og å anerkjenne skaden han har påført dem, sier Denise Ritchie i Stop Demand Foundation som jobber for å bekjempe overgrep mot barn.

Dommer Robert Kerr i Christchurch-retten understreker påkjenningen overgrepene har påført de unge ofrene. En av jentene har vurdert selvmord, skriver nyhetsbyrået AP. Skjerpende er også den lange perioden overgrepene ble utført over.