<strong>I KRISTENDOMSTIMEN:</strong>  Dette arket ble delt ut til elever under en kristendomstime ved den kristne privatskolen Danielsen på Sotra. Ifølge en forelder var det en time hvor barna skulle lære om islam. Foto: Privat
I KRISTENDOMSTIMEN: Dette arket ble delt ut til elever under en kristendomstime ved den kristne privatskolen Danielsen på Sotra. Ifølge en forelder var det en time hvor barna skulle lære om islam. Foto: Privat Vis mer

Kristen privatskole legger seg flat etter sammenlikning av Jesus og profeten Muhammed

Forelder ble paff da hun så hva barna lærte om islam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en kristendomstime på privatskolen Danielsen barneskole på Sotra i Hordaland har det blitt delt ut et undervisningsark til elvene som sammenlikner Jesus og profeten Muhammed.

«Begge var sultne i ørkenen. MEN: Jesus skaffet mat på mirakuløst vis. Muhammed klarte ikke å skaffe mat», står det på arket.

«Muhammed spredde islam med krig, mens Jesus vendte andre kinnet til og døde for våre synder», står det videre.

- Det er dette med nestekjærlighet og toleranse de bør lære, ikke fremmedfrykt, sier Lil-Christine Onstad til Dagbladet, som har barn på skolen.

Skolen beklager Hennes søster delte i dag et innlegg om undervisningen på Facebook.

- Unger ser på lærere som forbilder som har fasiten. Dette gir barna et helt feil syn på islam og det er det som skaper rasisme. Det er helt greit at det er en kristen skole, men de bør likevel kunne holde seg objektive i forhold til andre religioner, sier P5-programleder Martine Onstad til Dagbladet.

Dagbladet har i formiddag vært i kontakt med skolen, som legger seg flat.

- Vi beklager at dette skrivet har kommet ut. Det er å regne som en glipp, sier rektor Frode Monsen til Dagbladet.

- Er det i tråd med skolens verdier?

- Nei, det er det ikke. Vi skal formidle kunnskap om andre religioner med respekt, og vi vil formidle kunnskapen om islam på en sånn måte at muslimer kan kjenne seg igjen i det, sier Monsen.

- Å rakke ned på en religion Skolen drives av den kristne friskolebevegelsen Egill Danielsen Stiftelse. På sine hjemmesider opplyser de at de «ønsker å synliggjøre et kristent perspektiv på livet, og bevisstgjøre elevene på det livssynsmessige grunnlaget for de tekstene og kulturuttrykkene de møter».

Mamma Lil Christine Onstad sier hennes barn hadde kommet hjem og fortalt at de hadde lært på skolen at de måtte frykte islam. Hun sier hun ble paff, og tok kontakt med læreren.

«Jesus ba for fiendene sine. Muhammed fordømte dem og oppfordret etterfølgerne til å være harde mot dem og drepe dem», heter det i undervisningsarket. «Muhammed helbredet ingen. Jesus helbredet mange», heter det, før det påpekes at Muhammed heller ikke drev ut demoner eller utførte mirakler, «som Jesus gjorde».

- Det å rakke ned på en religion for å fremme en annen er dårlig læring. De lærer at det er greit å rakke ned på andre mennesker for å fremme seg selv. Det skaper fremmedfrykt, i alle fall nå etter Paris, de andre terrorangrepene og all uroen. Dette er bensin på bålet, sier Onstad.

Rektor understreker at dette arket aldri vil bli brukt igjen i undervisning på skolen.

- Vi vil følge opp kristendomsundervisningen i denne klassen for å sørge for at den er i tråd med lærerplanen vi har i dette faget, sier Monsen.

<strong>LES HELE ARKET:</strong>  Dette arket ble delt ut til en klasse på Danielsen barneskole. Foto: Privat
LES HELE ARKET: Dette arket ble delt ut til en klasse på Danielsen barneskole. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer