Kristen skole siler elever ulovlig

Levende Ords videregående skole i Bergen siler elevene gjennom spesielle opptaksskjemaer. Ifølge utdanningsminister Jon Giske kan skolen risikere å miste statsstøtten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektor ved Levende Ords videregående skole, Arnøy Steen Lorentsen, sier til NRK at det er viktig for skolen å få vite mest mulig om elevene som søker.

I søknadsskjemaet til skolen må elevene blant annet svare på spørsmål som «er du en kristen, er du døpt i den hellige ånd, bruker du tobakk, alkohol eller andre rusmidler?» i tillegg er det også andre spørsmål om faglige eller personlige problemer.

- Rusmidler er et vanlig problem også i andre offentlige skoler og det er noe vi ønsker at denne skolen ikke skal stå for, sier Steen Lorentsen. Han sier også at det er viktig for skolen å få inn rettroende elever og unngå problemelever.

Ifølge utdanningsminister Jon Giske kan den videregående skolen nå risikere å miste statsstøtten hvis de fortsetter å bruke et inntaksreglement som er i strid med loven.

- Jeg reagerer veldig sterkt på at man har en slik siling og det er klart det er i strid med regelverket som også gjelder for de private skolene, sier han. Han sier de ofte ser at en del av de private skolene ikke tar det samme ansvaret som den offentlige skolen for at alle elevene skal få et tilbud.

Giske sier at de nå vil ta kontakt med skolen for å se på inntakspraksisen.

(NTB)