FLAGGFORVIRRING:  Kvinnen demonstrerer mot legaliseringen av likekjønnet ekteskap i Irland, men ender i stedet for å rette hatet mot Elfenbenskysten. Foto: Westboro Baptist Church / Twitter.
FLAGGFORVIRRING: Kvinnen demonstrerer mot legaliseringen av likekjønnet ekteskap i Irland, men ender i stedet for å rette hatet mot Elfenbenskysten. Foto: Westboro Baptist Church / Twitter.Vis mer

Kristenfanatikere skulle demonstrere mot irsk homolov - bommet på flagget og rettet hatet mot Elfenbenskysten

Full flaggforvirring for Westboro baptistkirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Westboro baptistkirke i Kansas er kjent for sine svært kontroversielle uttalelser rettet mot grupper eller personer de er motstandere av.

Denne gang har de aksjonert mot Irland, som i helga legaliserte likekjønnede ekteskap ved folkeavstemning.

Men å lære seg fargene til det irske flagget har åpenbart ikke vært like enkelt for kristenfanatikerne. Et bilde delt på twitterkontoen til Westboro Baptist Church viser en kvinne som holder opp to plakater i protest.

Den ene med påskriften «Gud hater homoekteskap». Den andre med påskriften «homoflagg», med et tegnet flagg som åpenbart skal være det irske flagget.

Problemet er at rekkefølgen på fargene er byttet om. Mens fargerekkefølgen på det irske flagget er grønt, hvitt og oransje, er flagget på plakaten oransje, hvitt og grønt. Aksjonisten ender derfor opp med å rette sitt hat mot Elfenbenskysten i stedet.

Westboro Baptist Church har tidligere vært til stede under begravelsen til flere amerikanske soldater som mistet livet i Irak. De aksjonerte fordi de mente amerikanerne hadde «terget på seg» Gud.

De ønsket også å være til stede under begravelsene etter terroren på Utøya og i Oslo fordi de mente Norge selv hadde skyld i angrepet, og begrunnet dette med at Norge avskaffet lovforbudet mot homofili i 1972 og «måtte betale for sine synder».

I en pressemelding skrev de blant annet at Gud hadde sendt Breivik for å straffe Norge.