LØSLATT: Paul LaDuke ble i natt norsk tid løslatt mot kausjon. Han ble fulgt av kameraer mens han desperat forsøkte å finne kona som skulle hente ham. Foto: CBS
LØSLATT: Paul LaDuke ble i natt norsk tid løslatt mot kausjon. Han ble fulgt av kameraer mens han desperat forsøkte å finne kona som skulle hente ham. Foto: CBSVis mer

Kristenskole-lærer (75) onanerte i mattetimen

Avslørt da han onanerte under et forkle med buksene nede. Politiet tror han har holdt på i ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Paul LaDuke (75) har vært mattelærer ved Schaumburg Christian School i Chicago-området i 26 år og er ordinert prest, men fredag raknet alt da en kvinnelig elev fattet mistanke om at han onanerte i mattetimen.

LaDuke skal ha hatt buksa nede ved anklene og onanert under et forkle med 13 elever til stede i klasserommet.

Den kvinnelige eleven sa i fra om den mistenkelige oppførselen til en annen lærer, som umiddelbart slo alarm og informerte skoleledelsen. Samme dag fikk den 75 år gamle læreren sparken.

Mandag denne uka informerte skolen politiet, som satte i gang en egen etterforskning.

- Etterforskningen har gitt oss grunn til å tro at dette har pågått i minst ti år. Den kvinnelige eleven er naturligvis opprørt over det hun opplevde, men vi er veldig takknemlige for at hun meldte fra, sier John Nebel i Schaumburg-politiet til CBS Chicago.

Politiet gikk til pågripelse av 75-åringen, men løslot ham i natt norsk tid mot kausjon. Ydmykelsen ble total for LaDuke da han på vei ut fra politistasjonen ble fulgt med kameraer og spurt om han ville beklage handlingene sine.

- Jeg vil ikke si noe som helst, sa LaDuke, mens han desperat lette etter kona som skulle hente ham på parkeringsplassen.

75-åringens forsvarer sier at onaneringen kan skyldes demens og at innrømmelsen han skal ha gitt i avhør kun var at han gjentok hva politiet anklaget ham for.

Statsadvokat Dave Weiner har imidlertid informert dommeren som løslot LaDuke mot kausjon, at politiet har et håndskrevet notat fra LaDuke. Der innrømmer han å ha fantasert om kvinnelige elever mens han har onanert i klasserommet i over ti år.

Jom Toth fra skoleledelsen sier at de reagerte så raskt de kunne da onanianklagene mot LaDuke ble reist.

- Vi er sjokkert. Vi er svært lei oss over det som har blitt rullet opp de siste dagene. Vi reagerte umiddelbart da vi ble informert om det smo hadde skjedd og samarbeider med Shaumburg-politiet i den videre etterforskningen, sier Toth.