«Kristi brud» vil ta hånd om barna

Maria Waldaus søster, Alexandra Fossmo (23), ble brutalt drept. Selv blir hun kalt «Kristi brud», og anklages for å styre menigheten med jernhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Expressen): Da Alexandra Fossmo ble skutt og drept i sin ekteseng var «Kristi brud» på ferie i London. Aviser og TV har helt siden drapet ønsket å snakke med henne, på grunn av hennes sentrale posisjon i menigheten. Men hun har takket nei.

- Hun har ikke orket, forteller hennes eldre søster.

- Derfor har hun fortalt til meg, slik at jeg kan bringe det videre. Hun vil gjerne gi sin versjon av alt som har hendt.

For første gang forteller «Kristi brud» om tida etter drapet. Til sin søster har Maria Waldau sagt:

- Jeg har aldri vært så knust i hele mitt liv.

Kan ta barna

Alexandra Fossmos mann, pastoren som nå sitter arrestert, har tre barn med sin første kone Helene Fossmo, som døde i badekaret under mistenkelige omstendigheter. «Kristi brud» bor ved siden av Fossmo, og kunne nå tenke seg å ta hånd om barna.

- Det barna ble tvunget å gå igjennom er grusomt, de har mistet to mammaer, og nesten sin far, sier «Kristi Brud» via sin søster.

- Vi har alltid passet hverandres barn, mine egne barn er jo omtrent like gamle, så jeg vil gjøre det jeg kan for å ta hånd om disse barna også.

Vil forklare

«Kristi brud» er kritisk til hvordan menigheten har blitt skildret i media. Flere personer har erklært at hun kaller seg for «Kristi brud», og at hun i det skjulte har styrt menigheten med meget strenge regler for livsførsel.

- Jeg har aldri kalt meg for «Kristi brud». Jeg er helt fortvilet over disse påstandene. Akkurat nå orker jeg nesten ikke reise meg, forteller Maria Waldau gjennom søsteren.

I de to siste åra har ikke «Kristi brud» deltatt i gudstjenestene. Hun forteller at hun har brukt åra for seg selv til å spille inn musikk.

De fire søstrene vokste opp sammen i Örebro. Så seint som i julehelga var de hjemme hos den eldste søsteren på besøk - pastor Helge Fossmo og kona Alexandra, Maria Waldau og hennes mann, pastor Patrik Waldau.

- Det var ingenting som var annerledes da. Men i ettertid har jeg for eksempel tenkt at det ikke kunne merkes at Alexandra ble angrepet med en hammer få måneder tidligere, og at ingen nevnte noen ting om det, forteller den eldre søsteren.

Tidlig frelst

I barndomshjemmet var religion noe det ikke ble pratet om - til tross for at deres morfar var Willis Säwe, en av pinsebevegelsens store ledere.

Men «Kristi brud» ble tidlig frelst, da hun ble med i speideren.

- Hun var alltid litt godtroende som barn, hun trodde godt om alle - både jenter og gutter, forteller søsteren.

Flere ganger har hun besøkt sine søstre i Knutby, og etter drapet har hun hatt daglig kontakt med «Kristi brud».

- Hadde jeg merket at menigheten var så merkelig som den beskrives i media, så hadde jeg naturligvis gjort alt for å rive mine søstre vekk derfra.

Ifølge politiets etterforskere har pastoren ved siden av ekteskapet med Alexandra Fossmo hatt flere kjærlighetsforhold.

- Jeg er overbevist om at Alexandra ikke har ant noen ting om dette. Er det sant så er jo pastoren et svin, sier søsteren

- Jeg har aldri tenkt på ham som noen som har spesielt lett for å tiltrekke seg kvinner.

BRYLLUP: Maria Waldau - «Kristi Brud», og Helge Fossmo, under en vielse i Knutby.