Kristian (17) brukte tre måneder på å overraske sin ensomme, amerikanske kompis med drømmegave

- Jeg ville gjøre det siden jeg hadde muligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jula handler om å glede andre. I hvert fall for den norske utvekslingsstundenten Kristian Ingelstad.

Derfor brukte han hele tre måneder på et prosjekt som ble til tidenes gave til en skolekamerat i USA.

17 år gamle Kristian Ingelstad fra Sauherad i Telemark bor for tiden i Grand Island i Nebraska, hvor han går studiespesialisering.
Han har så lenge han kan huske vært interessert i spill og gaming.

I januar begynte han å undersøke hvordan han kunne bygge sine egne PC-er, også kalt «modding», som vil si modifisering av datamaskiner. Han har skaffet seg en del sponsorer, som hjelper han med økonomisk støtte til det han trenger av deler for å bygge PC-er.

Da Kristian flyttet til USA for å gå på skole, møtte han Tyler. En gutt på sin egen alder, men som ikke hadde så mange venner.

- Jeg møtte Tyler på skolen. Han hadde ingen å være sammen med på gruppearbeid eller spise lunsj sammen med. Jeg er veldig imot mobbing og utfrysning, og mener ingen skal behøve å være alene. Derfor gjør jeg mitt for å stoppe det, skriver Kristian i en e-post til Dagbladet.

- En dag gikk jeg bort til Tyler og begynte å snakke med ham. Vi fant fort ut at vi hadde mye til felles og begge hadde stor interesse for spill. Etter dette inviterte jeg ham med på alt vi gjorde - som å se film, bowle, spise ute og andre ting, skriver han.

Da Kristian fant ut at favorittspillet til Tyler var «Fallout», og at han hadde en Xbox 360, noe som gjør at han det nyeste «Fallout»-spillet ikke ville bli tilgjengelig i Xbox-versjon, kom han på idéen om å bygge en egen PC til Tyler slik han kunne få spille favorittspillet sitt.

• Se Tyler bli overrasket i videovinduet øverst i saken.

-Jeg ville gjøre dette siden jeg hadde muligheten. Ikke bare for å vise hva jeg har gjort denne jula, men for å vise at uansett hva slags interesser eller hobbyer man har, kan man lage en gave ut av det, skriver han, før han avslutter:

- Håper jo selvfølgelig at jeg kan inspirere andre til å gjøre lignende, og kanksje gjøre det litt lettere for andre å se slike personer som Tyler.

Han har også fått stor interesse for å lage egne videoer og redigere dem. Derfor er arbeidet dokumentert og blitt til en video som han først publiserte på Youtube og sin Facebook-side. Videoen kan du også se øverst i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer