Kristian (37) savnet etter Air France-ulykken

Kone og to små barn sitter igjen i Rio. Til sammen tre nordmenn savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): StatoilHydro har i kveld frigitt navnene på de tre ansatte som er savnet etter Air France-ulykken. De tre er Marcela Pellizon (29), Gustavo Peretti (30) og Kristian Berg Andersen (37).

Oslo-mannen Berg Andersen er en av tre norske statsborgere som er savnet etter at AF477 forsvant over Atlanterhavet på vei fra Rio til Paris i natt.

De to andre savnede nordmennene er en 35- og en 58-åring fra Hordaland. I tillegg er en utenlandsk statsborger i 40-åra, som er født og oppvokst i Hordaland, blant de savnede.

- Fryktet dette i flere timer
De tre jobbet ved StatoilHydros kontor i Rio de Janeiro og var på vei til Norge. Også en slektning av en HydroStatoil-ansatt ved Brasil-kontoret var om bord i flyet.

- Andersen jobbet som advokat i Brasil-avdelingen og skulle i møte i Oslo sammen med Pellizon og Peretti, som henholdsvis var geolog og jurist. Han etterlater seg norsk kone og to små barn, som er bosatt i Rio, opplyser kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro til Dagbladet.

- Vi gjør alt for å bistå de savnedes familier, i tillegg til at sjømannskirken og andre nordmenn i Rio gjør en innsats, sier Aanestad.

- Vi fikk offisiell beskjed fra norske myndigheter for kort tid siden, men vi har fryktet dette i flere timer, sa Aanestad til Dagbladet tidligere i kveld.

Familien rådført
Beslutningen om å frigi Berg Andersens navn ble tatt av StatoilHydro samråd med familien, opplyser Oslo-politiet til Dagbladet.

- Han har en bror i Oslo. Foreldrene, som er bosatt i Vestfold, kom til Oslo og ble informert av oss, sier sentralvaktleder Per Olav Utgård.

Han forteller at Oslo-politiet i utgangspunktet er ferdig med saken.

- Det kan imidlertid tenkes at vi kan bli bedt om å bistå seinere, f.eks. i tilfelle identifiseringsarbeid blir aktuelt.

- Medfølelse
- Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at tre av våre ansatte var om bord på flyet. En tragedie som dette gjør et sterkt inntrykk på oss som kolleger og ledere. Våre tanker og medfølelse går til de pårørende, sier StatoilHydros konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

StatoilHydro jobber med å bistå pårørende, og vil samarbeide tett med myndighetene i Norge og Brasil, heter det i meldingen.

- Organisasjonen i Brasil er selvsagt ekstra sterkt preget av denne tragiske ulykken, og vårt fokus nå er å støtte og bistå pårørende og kolleger i Brasil, så vel som i Norge, sier konsernsjef Lund.

StatoilHydro har vært i løpende kontakt med de pårørende til de tre savnede de siste timene.

- Men de blir offisielt varslet av myndighetene.

Tett nettverk
Det er til sammen 110 ansatte i StatoilHydros selskap i Brasil. Det er ikke flere ansatte enn at de fleste kjenner hverandre, og det er et tett nettverk, ifølge informasjonsdirektøren.

- Dette er en forferdelig tragedie som rammer hele selskapet. Brasil-organisasjonen, som har mistet tre, er hardt rammet, sa Aanestad tidligere i kveld.

De to mennene på 35 og 58 år fra Hordaland er ennå ikke identifisert. Det er heller ikke den utenlandske statsborgeren med tilknytning til fylket.

- Vi har varslet de nærmeste pårørende, som varsler familiene for øvrig. Inntil dette er skjedd, går vi ikke ut med navnene, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Interpol varslet
Kripos ble varslet om den norskfødte utenlandske statsborgeren via Interpol.

- Han er en mann i 40-åra som har voksne barn med norsk statsborgerskap. Vi vil foreløpig ikke gå ut med identiteten hans før de er varslet - trolig over natta, sier vaktleder Kai Roger Bakken ved Kripos til Dagbladet.

- Mannen har sterk tilknytning til Norge, understreker han.

Varslingen av de pårørende har tatt lengre tid enn vanlig på grunn av helligdagen i dag.

Vanlig beredskap i UD
Utenriksdepartementet (UD) sier de har fulgt utviklingen nøye i samarbeid med utenriksstasjonene i Brasil.

- Men vi kommer neppe med mer informasjon i denne saken. Vi identifiserer aldri savnede norske statsborgere, sier UDs kommunikasjonsdirektør Bjørn S. Jahnsen til Dagbladet.

Jahnsen opplyser at departementet framover vil ha vanlig beredskap.

En danske og en svenske er også blant de savnede, ifølge siste oppdaterte tall fra Air France.