Kristian filmet sin egen frontkollisjon

- Jeg vet ikke om jeg rakk å ta foten vekk fra gasspedalen engang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg skulle til Voss for å besøke faren min på sykehuset. Det var fint vær og føre, og i utgangspunktet en fin dag for en biltur, sier Kristian Nødtvedt (51) til Dagbladet.

Så skjedde det som ikke skulle skje:

I 80-sona noen kilometer sør for Vossevangen legger en møtende bil seg plutselig ut i Nødtvedts kjørefelt. Sekunder senere smeller det.

Frontkollisjonen ble fanget på film av et dashboard-kamera, som var montert i bilen til Nødtvedt. Se video øverst i saken!

Det var BT som først omtalte saken om ulykka, som skjedde på lørdag.

- Rakk ingenting - Bilen kom ut fra ingen steds. Jeg rakk ingenting. Jeg vet ikke om jeg rakk å ta foten vekk fra gasspedalen engang. Plutselig var den bare der, forteller Nødtvedt, som anslår at han selv kjørte i 70-80 km/t da ulykka inntraff.

- Husker du hva du tenkte?

- Jeg så ansiktet på personen som kom imot meg. Vedkommende så skremt ut, rett og slett.

Heldigvis kom begge førerne fra ulykka med livet i behold. Etter smellet klarte Nødtvedt å løsne sikkerhetsbeltet, og fikk krabbet ut av bilen. Så sjekket han om kroppen føltes ok.

- Jeg var litt mørbanka, kan du si. Brystet fikk seg en skikkelig trøkk på grunn av bilbeltet, og både håndledd og venstre ankel føles litt ømme og stive.

- Men det er helt utrolig at det gikk som det gikk. Det kan en trygt kalle flaks, sier han.

- Ser annerledes på livet Både 51-åringen og den andre føreren var alene i bilene da ulykka inntraff. Begge ble lørdag sendt til sykehus. Allerede søndag ble Nødvedt skrevet ut. Nå er han sykmeldt de neste to ukene.

Nødtvedt jobber i Korea, og det var der han kjøpte seg et dash-cam, eller en «black box», som han installerte i bilen sin her hjemme i Norge. Kameraet filmer døgnet rundt, også under frontkollisjonen.

Mandagen etter ulykken fikk Nødtvedt tak i kameraet sitt og satte det i pcen for å lete opp fila med ulykkesvideoen.

- Det var ikke noe særlig moro å se det. Ulykken får meg til å se annerledes på livet nå, det er et eller annet som har forandret seg. Jeg slutter å irritere meg for smått og stort, roer meg ned og blir ikke så forbanna over ting.

Politiet opprettet sak Politiførstebetjent ved Voss lensmannskontor, Jostein Skeie, opplyser til Dagbladet at politiet var på stedet ti minutter etter at de fikk beskjed om ulykken.

- Helsevesenet var på plass tre minutter før oss. Da jeg ankom var de to involverte i ferd med å bli tatt hånd om av helsevesenet, sier Skeie.

Han bekrefter også at det går bra med begge de to involverte, men at politiet har opprettet sak på ulykken.

- Vi valgte å opprette sak på grunn av alvorligheten i ulykken. Men det er ikke mistanke om promillekjøring, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer