Kristian hadde glass i øynene og lå 12 dager i koma

Vitner i dag - neste rettsdag er torsdag.

FØRST UT: Kristian Rasmussen ble hardt skadd av bomben 22. juli. Nå er han klar til å vitne i rettsaken mot Anders Behring Breivik. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
FØRST UT: Kristian Rasmussen ble hardt skadd av bomben 22. juli. Nå er han klar til å vitne i rettsaken mot Anders Behring Breivik. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag får retten høre flere beretninger fra personer som ble rammet av bomben i regjeringskvartalet.

Kristian Rasmussen (31) er førstemann som skal i vitneboksen fredag.

Han satt på jobb i Olje- og energidepartementet i R4-bygget, som ligger 25 meter fra der Breivik parkerte bombebilen, da bomben eksploderte 22. juli i fjor.

Torsdag vitnet fire personer om sine opplevelser fra 22. juli og tiden etter. Beretningene vakte sterke reaksjoner i salen.

Rasmussen selv sa til NTB i forkant av rettssaken at alt bare ble svart etter eksplosjonen og at han først våknet på sykehus tolv dager senere.

- Personlig har jeg ikke noen traumer knyttet til hendelsene. Det er nok fordi jeg ikke husker noe av hendelsene. Jeg sover godt om nettene og føler at jeg i stor grad har kommet meg videre. Jeg har lenge følt meg klar til å vitne. Jeg kommer til å møte opp og svare på de spørsmål som måtte komme, sa han.

- Godt ivaretatt Rasmussen føler også at han har blitt godt ivaretatt etter 22. juli.

- Jeg får også ha med meg samboeren min inn i salen når jeg skal vitne, og jeg har fått god støtte fra bistandsadvokaten min, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer