Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristian Tonning Riise tilbake på jobb i dag: - Jeg er lei meg

Den avgåtte Unge Høyre-lederen ba i kveld de andre Høyre-politikerne om unnskyldning.

TILBAKE: Kristian Tonning Riise møtte pressen i Oslo for første gang siden han gikk av som Unge Høyre-leder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE: Kristian Tonning Riise møtte pressen i Oslo for første gang siden han gikk av som Unge Høyre-leder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Avgått Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise tar nå bladet fra munnen.

- Jeg har i kveld bedt de andre i Høyre-gruppa om unnskyldning for at jeg har oppført meg på en måte som har vært belastende for andre, sier Tonning Riise idet han forlater Høyres gruppemøte i kveld.

Utover dette ville ikke Tonning Riise gi noen kommentarer i plenum.

På det samme møtet ble også Tone Trøen valgt til ny stortingspresident.

- Lei seg

I en e-post til Dagbladet tidligere i kveld sier Tonning Riise, som er tilbake som stortingsrepresentant i dag, at han er lei seg for det han har gjort.

- Først av alt så vil jeg gjenta at jeg er lei meg for den belastningen jeg har påført de som har varslet om min oppførsel, skriver Tonning Riise i e-posten til Dagbladet.

Høyre-politikeren understreker at han nå er klar for å fortsette jobben som rikspolitiker i Norge. I dag er han offisielt tilbake som stortingsrepresentant. Det er ventet at han stiller på Stortinget i morgen.

- Nå skal jeg tilbake på jobb for Hedmark og gjøre jobben jeg er valgt til, skriver han.

TRYKK: Tonning Riise forsvant raskt da Høyre-møtet var over. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TRYKK: Tonning Riise forsvant raskt da Høyre-møtet var over. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Tonning Riise legger til at han ikke kommer til å si noe mer til media enn disse linjene.

Krisepsykolog

Han lot seg intervjue av lokalavisa Østlendingen på mandag. Også da beklaget Tonning Riise.

I dette intervjuet går det blant annet fram at han takket ja til tilbud om krisepsykolog, at han bodde hos venner for å unngå mediene, og at venner tok fra ham mobiltelefon og pc i den første tiden for å skjerme ham.

Når han blir bedt om å reflektere over hva som forklarer hans egen atferd, peker han på sosial usikkerhet som en forklaring.

Samtidig tar han fortsatt avstand fra deler av beskrivelsen i det som er blitt oppfattet som den groveste av varslersakene mot ham, som involverte det som ble beskrevet som en svært beruset 16-åring.

Selv om han i intervjuet gir en uforbeholden unnskyldning til de berørte, er han opptatt av at han ikke er et monster, slik han mener han er blitt framstilt av mediene.

- Jeg må tørre å vise ansiktet mitt, vise hvem jeg egentlig er – og ikke det monsteret som har vært på førstesidene. Han kjenner verken vennene mine eller jeg igjen – selv om jeg har gjort mye dumt, sa han til Østlendingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling