Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kristian var en blid og populær gutt

14 år gamle Kristian Langaas ble drept av sin egen far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nøtterøy/Oslo(Dagbladet.no): Først skjøt og drepte 38 år gamle Geir Kaldahl sin egen far, Gunnar Hermod (79), og kjæresten Tone Kristin Ueland (45), i huset der han og faren bodde sammen i Innlaget B i Sandefjord.

Så kjørte han i 40 minutter til Sløyfeveien på Nøtterøy, der hans tidligere samboer (39) bor sammen med sin ektemann (34) og drapsmannens sønn, Kristian Langaas (14).  Her knivstakk han hele familien, og 14-åringen døde av skadene. Ekssamboeren og hennes ektemann ble sendt til sykehuset i Vestfold med alvorlige skader.

Minnestund

Mange var i kveld samlet i Teie kirke, der det var minnestund for Kristian. De fleste av dem var ungdommer. Mange holdt rundt hverandre, flere gråt. Kristian beskrives som en gutt med mange venner.

- Han var en blid og populær gutt, med mange venner og et stort nettverk, sier terneren for basketballaget Kristian spilte for, Tommy Gundersen til Dagbladet.no.

- Dypt tragisk

Kristian var elev ved Borgheim ungdomsskole på Nøtterøy. I dag hadde skoleledelsen møte med kriseteamet i kommunen.

- Det er dypt tragisk og tungt å miste en elev, sier rektor Steinar Strand Jensen til Dagbladet.no.

DYPT SAVNET: Skolekamerater gråt over tapet av Kristian på minnestunden i dag.
DYPT SAVNET: Skolekamerater gråt over tapet av Kristian på minnestunden i dag. Vis mer

Han forteller at de har et lagt planer for et spesielt opplegg på skolen i morgen 

 i forbindelse med gårsdagens tragiske hendelse. 

Tok sitt eget liv

Etter knivstikkingen rømte drapsmannen i sin grønne Volvo stasjonsvogn. Med hagla i hånden braste han inn på Hydro-Texaco stasjonen i Gavdal. Med en ung kvinnelig ekspeditør og en kunde som skrekkslagne vitner, avfyrte han flere skudd i butikklokalet.

Vitnene slapp unna skytingen uten fysisk skader.

En ny biltur endte på et jorde i Gran. Etter varselskudd og to skudd i beina fra politiet, tok drapsmannen sitt eget liv.

- Gjerningsmannen ble anropt og bedt om å overgi seg, uten at det førte til noe. Så ble det avfyrt to ikke-dødelige skudd mot beina hans, forteller politimester Marie Benedicte Bjørndal i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Ville treffe sønnen

Mens Kristian Langaas  tidligere ofte var på besøk hos faren og bestefaren i Sandefjord, har gutten ifølge flere kilder ikke vært å se ved boligen de siste par årene.

- Han nevnte i flere samtaler at han aldri fikk se sønnen, og sa at han «ikke var særlig blid» på guttens mor. Hun holdt sønnen igjen så han ikke fikk se faren sin, mente han, forteller en nabo til Dgbladet.no.

38-åringen og kvinnen var samboere i rundt et år tidlig på 90-tallet i huset i Innlaget, der 38-åringens far og en drapsmannens kjæreste ble drept i går. Ett og et halvt år etter at sønnen ble født, flyttet kvinnen og sønnen fra 38-åringen.

Rent rulleblad

Politiet har så langt ikke kommet til bunns i drapsmannens fortid og det er for tidlig å si om han har hatt noen spesielle problemer. Han er ikke en kjenning av politiet fra før, og han hadde ikke besøksforbud i forhold til noen av ofrene.

To team fra Kripos kom lørdag kveld til Tønsberg for å bistå i etterforskningen. Politiet regner med at tekniske undersøkelser kan gi en del viktige svar, men også danne grunnlag for nye spørsmål knyttet til drapene.

- Vi har foretatt en god del avhør av familiemedlemmer og andre vitner, blant annet ekskona og hennes mann, for å få et bilde av hva som har skjedd. De to har kommet med en del detaljer som kan kaste lys over situasjonen, men foreløpig kan vi ikke gå ut med detaljer, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

ÅPEN KIRKE: De ter drapsofrenes pårørende, Kristians skolekamerater og andre var samlet til minnestund i dag.
SØNNEN: Her ble Kristian knivstukket og drept av sin egen far.
FAR OG KJÆRESTE: Her ble Gunnar Hermod (79) og Tone Ueland (45) drept.
Hele Norges coronakart