<strong>FORDHOLD:</strong> Hadia Tajik bekrefter at hun er blitt sammen med tidligere Dagens Næringsliv-journalist Kristian Skard. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
FORDHOLD: Hadia Tajik bekrefter at hun er blitt sammen med tidligere Dagens Næringsliv-journalist Kristian Skard. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Hadia Tajik og Kristian Skard

- Kristian ville aldri i livet funnet på å ha private relasjoner som kunne vært problematiske

Dagens Næringsliv-redaktør avviser at forholdet mellom Kristian Skard og Hadia Tajik har vært problematisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det kjent at mangeårig politisk journalist i Dagens Næringsliv, Kristian Skard (46) og Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik (35), er et par.

Som journalist i Dagens Næringsliv sto Kristian Skard (46) bak flere av avsløringene i Giske-saken. Forholdet mellom Tajik og tidligere nestleder Trond Giske skal ha vært svært anspent da avsløringene dukket opp i desember i fjor og rullet videre gjennom 2018.

Tajik bekrefter forholdet overfor VG og sier de fant tonen under en hagefest i juni.

- Informerte om rykter

Sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, avviser at forholdet som nå er bekreftet påvirket avisas dekning av Giske-saken.

- Kristian er en tydelig og ordentlig person. Kristian ville aldri i livet funnet på å ha private relasjoner som kunne vært problematiske i journalistikken, sier Djuve til Dagbladet fredag.

- Når ble du kjent med forholdet?

- Kristian tok kontakt med meg på forsommeren, jeg tror det var i juni. Han informerte meg om at det gikk rykter og blant politiske journalister i enkelte miljøer om at han og Hadia skulle ha et forhold. Han fortalte meg at de hadde møttes i en privat setting, men at de ikke hadde et forhold, sier sjefredaktøren.

Kristian Skard ønsker ikke å kommentere saken.

<strong>SJEFREDAKTØR:</strong> Amund Djuve. Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto
SJEFREDAKTØR: Amund Djuve. Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto Vis mer

- Ryddig

Ifølge Djuve kjente han ikke til ryktene før Skard selv fortalte han om dem. Det ble da ikke iverksatt noen spesielle tiltak i redaksjonen.

- Vi hadde en samtale om samme tema på seinsommeren. Han fortalte at situasjonen var uforandret, og at de heller ikke da hadde et forhold. Jeg oppfatter at han opptrådte ryddig.

Sammen med makker Tore Gjerstad var det Kristian Skard, ved hjelp av anonyme kilder i Arbeiderpartiet, først slo fast at det var kommet varsler mot Trond Giske.

Hans mangeårige kollega Gjerstad vil ikke kommetere saken overfor Dagbladet.

Ryktene om forholdet har versert i lengre tid. Begge to har tidligere vært gift. Skard og hans daværende kone tok ut separasjon i vinter. Hadia Tajik og Høyre-politiker Stefan Heggelund tok ut skilsmisse i februar 2016.

- Ikke blitt presset

Dagbladet er kjent med at Tajik og Skard var på ferietur sammen i august.

<strong>NY SJEF:</strong> Kristian Skard er nå blitt seniorrådgiver i selskapet Try Råd, som er under paraplyen til PR-guru og Jens Stoltenberg-bestevenn Kjetil Try. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY SJEF: Kristian Skard er nå blitt seniorrådgiver i selskapet Try Råd, som er under paraplyen til PR-guru og Jens Stoltenberg-bestevenn Kjetil Try. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I september kom den overraskende nyheten om at Skard skulle slutte i Dagens Næringsliv og gå over i en stilling som PR-rådgiver i byrået Try Råd. Byrået består av en rekke tidligere Arbeiderparti-profiler som Jens Stoltenberg-bestevenn Kjetil Try og tidligere politisk rådgiver for Stoltenberg, Sindre Beyer.

Sjefredaktør Djuve sier at han overhodet ikke har bedt Skard om å slutte i avisa.

- Jeg skulle ønske at han fortsatt jobbet i DN. Han var fantastisk dyktig. Det er jo nå kjent at han har sluttet og inngått en avtale med Try, men han er overhodet ikke blitt presset på at han skulle slutte. Jeg skulle gjerne hatt han med videre i DN.

- Selv om han har et kjæresteforhold med Hadia Tajik?

- Da måtte han funnet andre områder å dekke, sier redaktøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer