Kristiania-debatten i Oslo er utsatt

Bystyret har for dårlig tid.

UTSIKT OVER KRISTIANIA?: Kjernen av den «nye» bydelen, med rådhuset til venstre. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
UTSIKT OVER KRISTIANIA?: Kjernen av den «nye» bydelen, med rådhuset til venstre. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bystyret i Oslo valgte på grunn av dårlig tid onsdag kveld å utsette debatten om Sentrum bydel skal bytte navn til Kristiania.

Bystyremøtet skulle onsdag kveld fatte vedtak om Sentrum bydel skal bytte navn til Kristiania. Tidsnød gjorde at politikerne valgte å utsette debatten til onsdag 25. mars klokken 15, melder Nettavisen.

Forslaget om å bytte navn til Kristiania er ikke nytt. Da bydelsreformen skulle gjennomføres i 2004, dukket forslaget opp, men ble forkastet.

Venstre-politiker Kjell Veivåg står bak forslaget som nå foreligger. Med seg har han en innstilling fra Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune.

- Vi synes det kan være ok å bruke navnet Kristiania som det administrative begrepet, sånn som bydel Alna eller bydel Gamle Oslo. Men det betyr ikke at man ikke skal til Oslo sentrum hvis det er dit man skal, sier Veivåg til iOslo.no.

Det som i dag kalles Sentrum bydel, het Kristiania da Stortinget og Nationaltheatret ble bygget. Han mener debatten er blitt misforstått, fordi bydel Sentrum og Oslo sentrum har blitt blandet sammen. Veivåg mener bydel Kristiania bør omfatte oversiden av Slottsparken og nedover mot Oslo S, rundt Oslo sentrum mot det som er bydel Grünerløkka og bydel Gamle Oslo. Han er videre klar på at navnet skal skrives med K, fordi byen het Kristiania med K da den vokste fram på 1800-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer