Kristiansand-drapet: - Etterforskes som drapsforsøk på politiet

Politifolkene som skjøt og drepte en 35 år gammel mann i Kristiansand, har ifølge politisjefen utført en lovlig tjenestehandling. Saken etterforskes som drapsforsøk på politimennene.

Drept: En mann ble skutt og drept  av politiet natt til søndag. Bildet viser kulehull i frontruta på bilen avdøde kjørte.  Politiets teknikere jobber med bilen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Drept: En mann ble skutt og drept av politiet natt til søndag. Bildet viser kulehull i frontruta på bilen avdøde kjørte. Politiets teknikere jobber med bilen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politistasjonssjef i Kristiansand Ole Hortemo sier til VG at de to involverte politimennene ikke vil bli suspendert.

– Som arbeidsgiver oppfatter vi at de har utført en lovlig tjenestehandling, sier Hortemo og legger til at etterforskningen nå går i to spor.

– Politiet etterforsker et drapsforsøk mot politiet, mens Spesialenheten ser på om politiet har gjort noe straffbart. Vi oppfatter at de har utført en lovlig tjenestehandling, også får vi avvente hva Spesialenheten kommer fram til, sier Hortemo.

Politiet svarte

Politiet valgte å bevæpne seg etter tips fra publikum om mannen natt til søndag. Ifølge stabssjef Bård Austad i Agder politidistrikt var 35-åringens befatning med våpen av «en sånn art at de måtte kontrollere hva det var». Før politiet fikk stoppet 35-åringen, hadde han skutt mot dem.

– I løpet av en periode på 17-18 minutter var det flere kontakter mellom politipatruljene og den mistenkte. Ved en av disse anledningene skjøt han mot politiet, sa Austad under en pressekonferanse søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer