Kristiansandsmann (49) stakk av fra trafikkulykke i Florida

Krasjet Bentleyen inn i autovernet og etterlot to skadde passasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

|||
(Dagbladet): Det er en lokalavis i Palm Beach-området som forteller om den 49 år gamle Kristiansandsmannen som natt til søndag krasjet med en Bentley 2004.

Ifølge det lokale politiet holdt nordmannen en fart på 169 kilometer i timen da han ble tatt i fartskontroll. Strekningen han kjørte på hadde en fartsgrense på 59 km/t.

Mindre enn et minutt etter at politiet tok nordmannen i å bryte fartsgrensa - og uten at nordmannen hadde stanset bilen på politiets oppfordring - krasjet han luksusbilen inn i et autovern.

To passasjerer ble skadd i ulykken. De forteller at de ble overrasket over å se at nordmannen løp bort fra ulykkesstedet. Begge ble påført kuttskader, mens en 43 år gammel kvinne også fikk brukket en arm.

Kristiansandsmannen skal senere i politiavhør ha forklart at han hadde erfaring med førstehjelp, og at han sjekket om det sto bra til med de to personene før han stakk.

Politiet klarte imidlertid å spore opp 49-åringen via eieren av Bentleyen, også det en nordmann. 49-åringen hadde bare prøvekjørt kameratens Bentley, da ulykken skjedde.

- Jeg visste ingenting før jeg ble kontaktet av politiet. Han ringte meg og jeg ba ham umiddelbart kontakte politiet, sier nordmannen til avisa.

Tirsdag morgen meldte 49-åringen seg for Manalapan-politiet og ble satt i arresten. Han har nå valget mellom å vente på en rettslig kjennelse, eller betale kausjon på 20 000 kroner. Mannen er siktet for å ha forlatt et ulykkessted, og etterlatt seg to skadde passasjerer.

49-åringen var i Boca Raton, Florida, for å hjelpe sin norske forretningskollega med papirarbeid og kontroll av et privatfly. Til gjengjeld lånte Kristiansandsmannen boligen og bilen til sin kollega og venn, som hadde bedt ham kjøre pent.

- Og ikke som et underholdningskjøretøy, sier eieren av Bentleyen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer