Kristiansen (21) tilstår sexmisbruk av sjuåring

KRISTIANSAND (Dagbladet): Barnedrapssiktede Viggo Kristiansen (21) erkjenner omfattende sexovergrep i en treårsperiode mot ei jente fra Kristiansand-området som bare var sju år gammel da hun første gang ble krenket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kriminalsjef Arne Pedersen bekrefter Dagbladets opplysninger om at den ene av de to som er siktet for dobbeltdrapet i Baneheia, også har tilstått sexmisbruk av ei småjente.

Det er ingen ting som tyder på at den andre Baneheia-siktede, 19 år gamle Jan Helge Andersen, har hatt noe med disse overgrepene å gjøre.

Trolig voldtektssiktelse

Det er foreløpig ikke utarbeidet noen formell siktelse mot Kristiansen på disse punktene. Kriminalsjef Pedersen sier til Dagbladet at overgrepene dreier seg om utuktig omgang og at det sannsynligvis blir snakk om voldtekt når forholdene skal subsumeres i en siktelse.

Overgrepene skjedde for inntil to- tre år siden.

- Tvangselementet skal ikke ha vært særlig sterkt før utuktig omgang med barn under 14 år går inn under voldtektsparagrafen, sier Pedersen.

I tillegg er det snakk om gjentatte overgrep mot et barn under ti år og over en så lang periode at det kan bli snakk om å bruke straffebudet i straffelovens sedelighetskapittel som har 21 års øvre strafferamme.

Misbrukt i friluft

I dommeravhør har jenta fortalt inngående og svært detaljert om hvordan Viggo Kristiansen passet henne opp og seinere misbrukte henne ved en rekke anledninger. Kriminalsjef Arne Pedersen bekrefter at jenta har karakterisert omfanget som «minimum ti overgrep».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer