Kristiansen bøtelagt

Viggo Kristiansen (21) ble i august bøtelagt for kikking. En 25 år gammel kvinne som flere ganger skal ha blitt spionert og kikket på, anmeldte forholdet til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anmeldelsen ble først henlagt på grunn av bevisets stilling, en avgjørelse kriminalsjef Arne Pedersen nå er kritisk til.

-Det burde vært gjort mer med denne saken før henleggelse. Men man må jo gjøre noen valg, sier kriminalsjefen til Dagbladet.no.

Etter hvert som politiet fikk sterkere mistanke til de to kameratene, blant annet fordi de flere ganger ble tatt i løgn og valgte å endre forklaring, tok politiet opp igjen kikkersaken mot Kristiansen.

-Kikkingen var så pass alvorlig at jeg følte vi måtte ta den opp igjen, sier Pedersen.

Det ble blant annet foretatt en ransaking av Kristiansenss bolig. Pedersen understreker at ingen beviser fra denne ransakingen er blitt brukt i drapssaken, og sier de to sakene ble holdt helt og klart atskilt.

I august i år fikk Kristiansen et mindre forelegg for kikkersaken.

-Bevisene ramlet etter hvert på plass, sier Pedersen.

Tatt i løgn

Flere andre unge kvinner i området mistenker 21-åringen for kikking, men det skal ikke ha vært levert flere anmeldelser. Politiet har imidlertid avhørt flere unge personer fra nærområdet som mener seg utsatt for kriminelle handlinger fra Kristiansen.

Selv om begge de siktede ble tatt i løgn før pågripelsen, mener politiet at Jan Helge Andersens (19) forklaring i hovedsak er riktig. Flere elementer i forklaringen er kontrollerbare og han har gitt opplysninger bare drapsmannen kunne kjenne til, sier Pedersen.

I dag fortsetter søket etter drapskniven og andre bevis, som eventuelle gjenstander fra ofrene, i den lille boden som på folkemunne kalles 'potetkjelleren' og som ligger mellom de siktedes boliger. Politiet har fortsatt ikke fått svar fra Rettsmedisinsk institutt på om man har en ny DNA-profil fra det biologiske materialet som ble innsamlet i Baneheia. Avhørene av de to siktede fortsetter i morgen.

BØTELAGT:</B> Viggo Kristiansen (21) er tidligere bøtelagt for kikking.