Kristiansen erkjenner ikke straffskyld

Han erkjenner at han var til stede i boligen på Øyer.

ERKJENNER IKKE DRAP: Ifølge sin forsvarer Geir Lippestad, erkjenner drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) ikke straffskyld for selve drapshandlingen. Foto: Politiet / NTB scanpix
ERKJENNER IKKE DRAP: Ifølge sin forsvarer Geir Lippestad, erkjenner drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) ikke straffskyld for selve drapshandlingen. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen (23) erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen om drap på sin stefar.

Det sier hans forsvarer Geir Lippestad til NRK.

- Han erkjenner at han var til stede. Men han erkjenner ikke skyldspørsmålet, så det er mye som fremdeles gjenstår av etterforskningen, sier Lippestad.

Avhøres i dag Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) ble utlevert til Norge i går, og skal avhøres på Lillehammer politistasjon i dag.

- Kristiansen skal avhøres i dag. Jeg er ikke kjent med om han erkjenner straffskyld eller ikke, da jeg ikke har snakket med ham ennå. Jeg er på vei til Lillehammer nå, sa advokat Geir Lippestad til Dagbladet tidligere i dag.

Etter å ha snakket med klienten, forteller Lippestad nå at 23-åringene sier han ikke husker detaljer fra drapet, utover det at han var til stede i boligen på Øyer.

- Han sier i avhør at han ikke skjønner at noen andre kan ha begått drapet. Han erkjenner at ingen andre var til stede heller, forklarer Lippestad til NRK.

Kristiansen var etterlyst i flere dager etter at politiet i Gudbrandsdalen fant likrester på et bål i Øyer i Oppland.

Hentet i går Mandag denne uka meldte Kristiansen seg for politiet i Nederland, og har siden sittet i varetekt hos politiet i Rotterdam.

- Politiet i Gudbrandsdal hentet i går den siktede i drapssken i Øyer, Kim Andreas Kristiansen, fra Nederland. Vi planlegger å starte avhørene av Kristiansen i løpet av helga, skriver konstituert politimester Olav Sørby i pressemelding.

- Politiet framstiller trolig siktede for varetektsfengsling mandag 1. september. Vi trapper ned etterforskningen noe i helgen. Vi vil ha bistand fra Kripos også neste uke, fortsetter Sørby.

Det var trebarnsfaren Bjarte Hansen (58) som ble funnet drept i et bål den 16. august. Han var Kristiansens stefar, og de bodde sammen i Kristiansens leilighet i Øyer, like utenfor Lillehammer.

Dagbladet følger saken.