Kristiansen smilte tross mobilrapport

Barnedrapstiltalte Viggo Kristiansen smilte og lo etter at den rettsoppnevnte teleeksperten slo fast at det ikke er mulig å si noe sikkert om dekningsforholdene i Baneheia 19. mai 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Viggo Kristiansen noterte flittig, da seniorkonsulent Inge Aslak Halsan Schøyen i firmaet Teleplan onsdag forklarte seg om dekningsforholdene for mobil på åstedet i Baneheia kvelden de to småjentene ble drept.

Dekningsekspert Schøyen fortalte Agder lagmannsrett at endringer i telenettet i tiden etter drapsdagen fredag 19. mai 2000, i dag gjør det umulig å si noe om hva slags dekning senderen Eg A hadde den kvelden Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept.

Denne senderen er sentral, fordi tekstmeldinger til og fra Kristiansens mobil i tiden rundt voldtektene og drapene, gikk over Eg A.

Slått på

Telekonsulent Schøyen opplyste at det er svært sannsynlig at mobiltelefonen var slått på da en tekstmelding gikk inn på Kristiansen mobil klokken 19.24, og at denne meldingen gikk over sendemasten Eg A.

Denne bakkestasjonen viste seg ikke å dekke åstedet da Teleplan gjennomførte nye målinger i Baneheia august 2001, et resultat som samsvarer med de målingene Telenor la fram i byretten i Kristiansand i fjor.

Dette gir imidlertid ikke noe sikkert mobilalibi for Kristiansen, fordi en rekke forhold kan ha påvirket sendeforholdene drapsdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer