Kristiansens mor skal vitne

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Det er mødrenes vonde dag i barnedrapssaken i Kristiansand i dag. Både moren til et misbrukt barn, samt Viggo Kristiansens egen mor møter i retten for å vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den niende dagen i barnedrapssaken i Kristiansand møtte moren til ei lita jente som Viggo Kristiansen har misbrukt. Kristiansen har tilstått å ha misbrukt dette barnet.

Moren til barnet så på Kristiansen da hun kom inn i retten, men han hadde inntatt den samme posisjonen han har hatt hver dag under rettssaken: Han dekker øynene og pannen med hånden samtidig som han bøyer seg forover.

På den måten blir ansiktet skjult, og ingen kan følge med på hvordan Kristiansen reagerer på det vitnene sier.

I går valgte den drapstiltalte 21-åringen å ikke være til stede etter lunsj, når retten skulle høre vitneavhørene fra barna han skal ha misbrukt. Grunnen til at han ikke ville være til stede, var angivelig at han syntes det er vondt og vanskelig å bli minnet om det ene overgrepet som han har tilstått.

Moren til den lille jenta strevde da hun i dag skulle fortelle retten om overgrepene mot datteren. På sidelinja i rettssalen sitter moren til Stine Sofie Sørstrønen og følger nøye med.

Moren skal vitne

Det kan bli enda tøffere for Kristiansen senere i dag. Ei ung kvinne som Kristiansen kikket på gjennom soveromsvinduet, møter som vitne. Kristiansen har tilstått at han sto på verandaen hennes og så på kvinnen når hun kledde av seg.

Men det sterkeste vitnemålet kommer rundt lunsjtider. Da skal Kristiansens egen mor vitne i retten. Mens foreldrene til Jan Helge Andersen har møtt opp hver eneste dag, har ingen fra Kristiansens familie vært til stede fordi moren er innkalt som vitne.