Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Kristiansens skyld er bevist

Til tross for at det ikke foreligger tekniske bevis fastholder aktor at Viggo Kristiansen er skyldig i Baneheia-drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viggo Kristiansen er skyldig i voldtekt og overlagt drap på de to småjentene i Baneheia 19. mai 2000, slo aktor fast da han startet sin prosedyre torsdag morgen.

I nesten fire uker har juryen i Agder lagmannsrett fått høre aktors bevis mot den drapstiltalte Viggo Kristiansen. Men det er også presentert argumenter som taler til Kristiansens fordel. Førstestatsadvokat Edward Dahl understreket derfor overfor juryen at det bare er enhver rimelig og forstandig tvil som skal komme den tiltalte til gode.

- Ikke enhver oppkonstruert tvil, la Dahl til. Hans viktigste bevis mot 22-åringen er forklaringen til Kristiansens bestekamerat og medtiltalt, Jan Helge Andersen.

- Viggo Kristiansen var motor og pådriver for det som skjedde, sa Dahl, og mener at det er lagt fram nok bevis til å understøtte denne påstanden.

Statsadvokaten innrømmet at det er flere ubesvarte spørsmål i barnedrapssaken. Han sammenlignet Baneheia-saken med et puslespil l hvor det mangler en del brikker, men ikke flere brikker enn at bildet av drapene er klart.

(NTB)

SKYLDIG: Aktor startet sin prosedyre i ankesaken med å slå fast at Viggo Kristiansen sto bak drapene.
Hele Norges coronakart